L’islam és pau i amor. No a la violència

0
sorry for_brussels
Noi refugiat del camp Idomeni (Grècia)

Aquest passat dimarts 22 de març de 2016, novament, el món s’ha vist afectat per uns atemptats terroristes dels mal anomenats islamistes a la capital d’Europa, Brussel·les, que ens afecta a tota la comunitat mundial i, sens dubte, també perjudica als musulmans que practiquen l’islam d’acord amb l’Alcorà i creuen que la religió és amor i pau i no pas odi i mort.

Les nostres associacions condemnem els fets produïts a la ciutat de Brussel·les, perpetrats per una gent que no és res més que criminals terroristes que atempten contra la llibertat i els drets humans. Alhora, manifestem la nostra condolença a les víctimes dels atacs, que no distingeixen víctimes en funció de la seva religió, raça, color de la pell o ideologia sinó que van en contra de tota la humanitat.

Volem manifestar la nostra repulsa i no només per aquests actes sinó també als atemptats perpetrats a Turquia, el Líban, Iraq o el Iemen i a qualsevol part del món en què els principals afectats són els propis musulmans, fet que prova que el terror no es limita a la lluita contra Europa sinó que també afecta en part molt important la comunitat musulmana i que ha provocat la fugida de molts innocents cap a Europa des de Síria i Iraq.

També volem criticar les manifestacions i actes violents de l’ultradreta contra musulmans com a represàlia als fets que s’han produït a Bèlgica en algunes poblacions d’Espanya com, per exemple, la Gran Mesquita de Madrid.

No es pot condemnar els musulmans en general quan són, a la vegada, víctimes. Tots els països, a nivell intern i a mig termini, han de treballar per a solucionar les causes estructurals que faciliten la proliferació de terroristes, pel caldo de cultiu que suposa la falta de sensibilització de la multiculturalitat, d’educació, cultura i cooperació, així com l’augment de l’atur, la drogodependència, etc.

Per una societat més justa.

Associació Cultural Asilah i Comunitat de Musulmans Mesquita Youssef la Garriga

Fotografia original de l’agència Reuters extreta del diari The Independent 

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal de març 2016
Article següentLa muntanya que riu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.