Cua de vedella amb salsa

0
112

La recepta que us portem avui forma part del Corpus del patrimoni culinari català i a la qual hem gosat fer-hi unes petites aportacions per tal d’afegir-hi un toc personal. És una recepta que necessita el seu temps, per la qual cosa no podem anar amb presses si volem obtenir un bon resultat i per això és millor preparar-la amb antelació.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

– 1 kg de cou de vedella

– 2 pastanagues

– 2 cebes

– 4 dents d’all

– 1 porro

– Manat d’herbes (farigola o llorer)

– Farina

– 1 litre de vi negre de qualitat

– Oli d’oliva verge extra

– Pebre i sal

– Una mica de xocolata negra

– 3 patates

– Mantega

– Tòfona (opcional)

ELABORACIÓ:

– Tallem les pastanagues i el tomàquets en rodanxes i les cebes a quarts.

– En una cassola gran, hi posem les verdures, les herbes, la cua i tot el vi. Tapem i deixem reposar tota una nit.

– Retirem la cua de vedella, l’assequem i la salem. Tot seguit, la passem per farina i enrossim en una paella amb oli ben calent.

– Colem les verdures, reservant el vi, i també les enrossim. A continuació, hi afegim la cua, les herbes i el vi i deixem coure fins que la cua estigui tendra (unes 3 hores, aproximadament).

– Retirem la cua i triturem totes les verdures que, a continuació, passarem per un colador, per tal d’obtenir una salsa fina.

– Tornem a afegir la cua a la salsa i hi afegim la xocolata ratllada. Remenem bé per tal que tot quedi ben integrat i reservem.

– Bullim les patates amb pell i, quan estiguin tendres, les pelem i xafem amb una forquilla afegint-hi una mica de sal i mantega. Si volem posar-hi una mica de tòfona, la ratllem i la integrem a la patata.

– Muntem el plat posant un parell de talls de cua i patata xafada al costat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.