Carta oberta a Cristóbal Montoro

0
thumb manel mas

Ministre, d’entrada he de confessar-li que vostè no em cau bé. És prepotent en les formes i un pel cínic en els seus raonaments. Té la clau de la caixa i això el fa creure’s posseïdor de la veritat absoluta parlant de calés. Coneix perfectament el maltractament que pateix Catalunya per al seu finançament, però a vostè tant li fa. Per dissimular el dèficit fiscal que pateix el Principat, es va inventar el compte de Las cuentas territorializadas” que, un cop publicades, deixava el dèficit català en 8.500 milions en comptes dels 16.000 reals.

Tot i així l’artífex d’aquests comptes, Àngel de la Fuente, declarà poc després el següent: la possibilitat que l’Estat concedís a Catalunya un concert econòmic similar al basc o el navarrès implicaria restar 16.000 milions d’euros al finançament de la resta de comunitats.  La xifra és la que declara la Generalitat com a dèficit fiscal. També José A. Monago, fent referència al mateix deia: Extremadura patiria un dèficit de 4.000 milions veient-se forçada a retornar competències al govern central. “Aquestes declaracions donen, de passada, la raó als càlculs fets per la Generalitat”.

Però de totes aquestes dades, vostè ja n’és coneixedor i no cal, per tant, seguir insistint en el mateix: barallis amb la seva consciència si és que en té. El que avui m’ha fet escriure-li han estat les seves últimes declaracions: “Em nego avançar a Catalunya quantitats que corresponen al 2014. No faré amb Catalunya cap tipus de diferència respecte a la resta de comunitats”. Des de quan no fa diferències amb Catalunya? Que ens pren per babaus?

Catalunya li està demanant una bestreta a compte dels més de 1.300 milions que l’estat li deu de la liquidació de l’exercici del 2014. És a dir, diners nostres, que nosaltres ja hem pagat i que durant un any i mig Hisenda n’ha gaudit sense pagar interessos. Que de forma vergonyant vulgui controlar la despesa de la Generalitat davant una sol·licitud del FLA, em toca el voraviu, i puc arribar a empassar-m’ho, però que vulgui fiscalitzar tot el que fa el govern amb els “seus” diners, que hem pagat els contribuents de Catalunya, només té un nom i aquest nom s’anomena xantatge.

Una pregunta sí que vull fer-li: creu moralment just percebre del govern 1.824 € cada mes com ajut per l’habitatge, ja que, per les eleccions es va presentar per una altra província? Li pregunto ja que, segons la premsa, és propietari de tres pisos a Madrid que és on viu. Vostè i 61 diputats més ho cobren i tenen pis a Madrid. No ho considera una vergonya?

Són moltíssimes més les coses que voldria dir-li senyor ministre, però la meva consciència no m’ho permet. Només faré una excepció i és en l’única cosa de la qual no en té cap culpa, i és que vostè és lleig, molt i molt lleig. Veient una foto seva un bon amic deia: per la festa de Halloween no necessitarà posar-se una careta, amb la seva cara ja en té prou.

Li desitjo una llarga vida lluny de la Caixa i lluny del govern i, tot i així, el convido a passar les vacances a Catalunya, un cop siguem independents, on podrà comprovar que no som com vostè i els seus col·legues ens defineixen de cara a aconseguir el màxim de vots a la resta de l’Estat.

Article anteriorEstirant el fil etimològic de “A quarts de quinze”
Article següentEl Cau celebra els 40 anys amb una festa
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.