La No independència… és dependència (108)

0
Per la_Dignitat_Logo

Hi ha catalans com els elefants encadenats? Multi publicat: “La Constitució espanyola no contempla, no permet”; “És anticonstitucional”. Recordem per què els elefants, amb la seva enorme potència i intel·ligència però amb una cadena en una pota, es deixen dominar per una sola persona? Perquè van ser lligats a una estaca quan eren petits i no podien alliberar-se d’ella! Després, ja no feia falta. En tenien prou en sentir una argolla a la seva pota. Li succeeix el mateix a Catalunya? Té potència i intel·ligència per ser lliure però té la ment encadenada a una constitució que la manté presonera? Per què hi ha votants amb aquesta cadena mental que creuen no poder ser lliures com mereixen pel seu potencial? Si es pot viure en llibertat… és coherent seguir encadenats?

Qui és responsable que Catalunya pogués fer fallida? Publicat: “Margallo justifica el contacte amb Junqueras”; “Una agència amenaça amb declarar Catalunya en fallida”. Catalunya, primera economia, primera aportació al PIB i primera exportadora… i una agència internacional amenaça amb qualificar molt negativament el seu crèdit? No és el govern espanyol, amb el suport de partits espanyols i les seves sucursals a Catalunya, barons regionals i silenci còmplice de la societat espanyola qui recapta i genera un dèficit acumulat de gairebé 300.000 milions d’euros, segons apunta l’economista Niño Becerra? Com qualificar la gestió d’un estat que asfixia la seva principal economia? Què pensar de la dignitat i coherència dels votants que encara volen seguir sent dependents i sotmesos?

Acceptarien els dependentistes com a “persones” el que accepten com “contribuents” d’Espanya? Publicat: “El Govern diu que ajudarà Catalunya si compleix”. No està més que admès pels propis dirigents estatals i líders que Catalunya està molt mal finançada? Sí! Compleix l’estat espanyol amb Catalunya com fa aquesta amb l’estat? No! Aquí tenim incompliments en llei de dependència, endarreriments i intervenció setmanal de despeses malgrat que recapta la majoria d’ingressos! Ens imaginem viure en un edifici, pagar més que ningú, rebre pitjor tracte i serveis i estar amenaçats pel president? I si decidim marxar, que ho hagin d’autoritzar tots els veïns? Quin tipus de dignitat suggereix aquesta situació? És lògic resignar-se a ella?

Catalunya espanta o atrau noves inversions? Publicat: “Diverses multinacionals s’instal·len o amplien plantes i producció a Catalunya. Entre les últimes: Nestlé, Vodafone, Amazon, Grifols, la coreana KT Corporation, una de les primeres empreses portuàries del món, la clínica de medicina xinesa més important d’Europa, Assegurances Zurich… Motius? Molt variats. A destacar el que diu Zurich: “Per la seva capacitat d’atreure talent”. Cal seguir creient a l’estat espanyol, els seus líders polítics, que només intenten espantar als votants catalans? S’adonen aquests votants del que perden optant per la dependència d’Espanya i quant guanyaran amb la independència? Si això succeeix amb la negativa situació de dependència… quants llocs de treball, benestar i justícia social es guanyarien sent independents?

Davant aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorEl diari “La Razón”
Article següentCua de vedella amb salsa
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.