#SOSMalhivern, nou impuls ciutadà per aturar el berenador de l’Artigassa

0
SOS Malhivern_01

El pla de l’Artigassa és conegut pels veïns de la Garriga com un oasi natural del Malhivern, uns pocs centenars de metres després de la Bòbila, passat el primer tram de bosc. Si bé aquesta zona pertany al terme municipal de Cànoves i Samalús, la seva proximitat amb el nostre poble la converteix en un indret privilegiat per practicar-hi a tot tipus d’activitats de lleure, familiars o esportives. Però un projecte en marxa posa en perill aquest indret, tal i com ja varen denunciar temps enrere entitats com La Bordalla (assemblea de joves de la Garriga) o el propi Ajuntament, en boca de la seva alcaldessa. Aleshores, en una entrevista en aquest mateix mitjà (el 19 de maig de 2015), Meritxell Budó ja apuntava que “respecte el berenador de l’Artigassa, tothom sap que nosaltres hi som totalment contraris. No creiem que el lloc sigui l’idoni, que l’accés permeti que s’hi dugui a terme aquesta activitat i ho considerem una irresponsabilitat”.

El posicionament contrari de tots els grups polítics locals, a excepció del Partit Popular (podeu consultar les entrevistes de La Garriga Digital.cat de fa un any seguint aquest enllaç), i les actuacions informatives i de resistència de La Bordalla, però, no van servir per aturar aquest projecte privat, doncs l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, així com la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, hi van donar el seu vist i plau.

El berenador, que ja s’està construint a bon ritme, consta de la instal·lació d’una zona recreativa i de lleure amb 25 taules, 24 barbacoes, 1 sala polivalent de 37 metres quadrats, 1 pèrgola i 100 places d’aparcament (ampliables). I per aturar-ho, abans no sigui massa tard, ha nascut #SOSMalhivern, plataforma ciutadana que denuncia l’impacte mediambiental i visual que suposarà el berenador de l’Artigassa.

SOS Malhivern_02Per què ara?

Si bé ja fa més d’un any que és damunt la taula, no ha estat fins l’inici de les obres que gran part de la població s’ha assabentat del projecte d’aquest berenador, malgrat els esforços d’aquells que l’han denunciat des dels seus inicis. Ha estat ara quan, usuaris habituals de la zona, s’han trobat amb l’inici de les construccions de ciment i han decidit posar-hi remei.

En aquest sentit, la plataforma #SOSMalhivern es va crear el passat dia 11 de març i disposa d’una pàgina de Facebook que ja compta amb gairebé 500 suports i una pàgina web informativa. Alhora, ha activat una petició a Change.org per tal d’aturar el projecte que s’acosta a les 1.000 signatures en poques hores.

A través del seu canal de Facebook, principalment, #SOSMalhivern vehicula activitats de denúncia i busca el màxim de suports possibles per tal de “donar a conèixer la problemàtica al conjunt del poble de la Garriga i generar un moviment social el més ampli i contundent possible per tal que la Generalitat es vegi obligada reconsiderar els permisos atorgats”.

#SOSMalhivern és una iniciativa popular no vinculada a cap partit polític ni entitat.

On és el pla de l’Artigassa?

*Fotografies cedides per #SOSMalhivern

Article anteriorLa Garriga recorda en Pepe Castro
Article següentC’s la Garriga obre als garriguencs el seu Despatx Ciutadà a l’Ajuntament
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.