La No independència… és dependència (107)

0
Per la_Dignitat_Logo

Estat espanyol, partits espanyols o societat espanyola? Diferents mitjans publiquen: “L’independentisme ha fet créixer l’antipatia cap a Catalunya”; i “Diversos líders autonòmics s’oposen al procés secessionista de Catalunya”. Qui protagonitza i lidera el rebuig a Catalunya, s’oposa al fet que aquesta vulgui defensar el seu nivell de vida, la justícia social, la dignitat i democràcia que els seus habitants mereixen? L’estat espanyol i les seves estructures sense separació de poders? Els partits espanyols i les seves sucursals a Catalunya? O és també tota la societat espanyola la que mira cap a un altre costat i no vol renunciar a l’altíssima contribució dels contribuents catalans? Cal viure colonitzats perquè no s’enfadin… o reaccionem amb dignitat per un futur millor?

Com s’atreveixen a dir que no fan diferències amb Catalunya? Publicat: “Montoro es nega a avançar a Catalunya quantitats que corresponen a 2014. Diu que no farà amb Catalunya cap diferència respecte la resta de comunitats”. Què demostren les xifres que aporta Catalunya en relació a comunitats espanyoles i quant rep en inversions aprovades, pressuposades i no executades? Recordem Rodalies, que va anunciar més de 4000 milions i només n’han executat menys de 250? Recordem la N-II i la N-340, les connexions port/ample europeu, etc.? Rep cada habitant de Catalunya en funció del què aporta? Què demostren les estadístiques objectives? És coherent que hi hagi partits a Catalunya que rebin vots dels qui estan tan perjudicats?

Existeixen problemes de convivència a Catalunya? Publicat a molts mitjans: “El candidat socialista té el costum d’assegurar l’existència d’un problema de convivència a Catalunya i de la fractura social de la gent per causa del procés”. Per què ho fa? No té més arguments per defensar la unitat d’Espanya? Per què rebutja el suport dels partits catalans? No recorda els governs que, gràcies a ells, van poder governar, aprovar lleis o pressupostos de l’estat? No serà potser a causa del maltractament que pateix Catalunya el motiu de l’actual situació? No és aquesta similar a quan les colònies es rebel·len contra el colonitzador pel tracte injust? És problema de convivència, o en contra de les dictadures? Però qui, de debò, genera el problema? L’estat espanyol o Catalunya?

Catalunya serà la millor zona del sud d’Europa per fer-hi inversions? Publicat: “Segons el Financial Times, Catalunya serà la millor zona del sud d’Europa per a fer-hi inversions”. Tot sembla apuntar que el procés independentista a Catalunya genera inversions i, per tant, nous llocs de treball. Això és el que diu el Financial Times en l’últim número de la revista fDi Magazine, on ofereix diferents rànquings de ciutats i regions on Barcelona i Catalunya surten molt ben parades. De fet, la prestigiosa publicació serveix per desmentir, un cop més, l’argument unionista que les empreses fugen del país per la incertesa del procés. Per què l’interès d’Espanya a tergiversar la realitat? A qui beneficia amagar aquesta realitat? És lícit mentir i promoure por entre la ciutadania? Creiem les mentides interessades del govern espanyol o… a una de les publicacions neutrals més prestigioses? Què és el coherent?

Davant aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorLa ingovernabilitat d’Espanya
Article següentLa idea d’Europa, al Teatre de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.