Amb l’objectiu de promoure el comerç local i esdevenir una cita referent en l’àmbit gastronòmic de qualitat i de proximitat a partir d’un dels productes més emblemàtics i tradicionals del nostre poble, com ho és la botifarra elaborada artesanalment i de molts tipus, el proper cap de setmana 12 i 13 de març tindrà lloc la V edició de la Fira de la Botifarra de la Garriga.
Al llarg de tot el cap de setmana s’organitzaran un seguit d’activitats perquè els visitants en puguin gaudir. Tastets de botifarra a les cansaladeries, degustacions especials a l’espai firal i tallers i demostracions d’elaboració artesanal de botifarres en un obrador cansalader en són una mostra.
Espai gastronòmic
Situat a la plaça de l’Església hom hi trobarà l’espai gastronòmic, on s’oferirà a la concurrència la possibilitat de degustar fins a vuit propostes creatives obra de vuit restauradors locals, evidentment amb la botifarra de la Garriga com a element principal, tot plegat acompanyat d’un maridatge de cervesa de productors artesanals i vins de proximitat
Actes paral·lels
Al marge de les botifarres, els diferents espais de la fira acolliran estands amb productes artesanals i de proximitat a més de propostes lúdiques i culturals de la tradició garriguenca, com les Corrandes de la botifarra i la confecció de la catifa de flors de la Fira. Entre els diversos actes paral·lels, la trobada organitza també un torneig obert de naips del joc de la Botifarra. A més de l’experiència gastronòmica i cultural diversa i de qualitat, els visitants podran descobrir els principals atractius turístics del municipi amb les visites guiades a la vila termal.
Setmana gastronòmica
Paral·lelament a la celebració de la Fira, la Garriga acollirà una setmana gastronòmica, del 7 al 13 de març, en la qual diversos establiments de restauració i menjars preparats oferiran durant tota la setmana degustacions especials de botifarra garriguenca.
Botifarres de sempre, a les cansaladeries de la Garriga
La Garriga, antigament, ja gaudia d’un gran reconeixement per la qualitat de les seves botifarres (sobretot la cuita), elaborades de forma artesana.
Avui dia les cansaladeries del poble segueixen produint aquest producte seguint el mateix procediment, i en el marc de la fira donaran l’oportunitat de tastar elaboracions fidels a la tradició i a l’origen de pagès.
PROGRAMACIÓ: