La No independència… és dependència (106)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Què entén el Rei per “treballar junts”? (Efe) “El Rei crida a treballar junts pel ben comú en el Mobile”. Ha demanat això alguna vegada a les autoritats espanyoles per afavorir a Catalunya? Què ha fet Catalunya des de fa molt temps sinó treballar, aportar, junts, sí, però perl bé de l’estat espanyol? Ha estat comú aquest bé…? Què suggereixen els fets objectius? Recordem el dèficit fiscal acumulat? Recordem que és el primer generador del PIB, d’exportacions de l’estat espanyol? Els catalans, de totes les ideologies, treballen junts, sí, però repercuteix en les seves famílies, en el seu benestar, justícia social, com mereixen pel que aporten? Quant es beneficiarien si treballessin junts pel bé comú de Catalunya en lloc de fer-ho per a l’estat espanyol?

Què pot esperar el 80% de catalans que volen un referèndum? (El País)  “En el pacte PSOE/C’s hi ha un rebuig total a un referèndum d’autodeterminació”. Cal preguntar al PP si s’uneix a aquest rebuig? Si 2.300.000 persones ja han demostrat que volen votar democràticament i totes les enquestes situen en el 80% el desig de votar legalment, es pot dir que els partits dominants a Espanya són demòcrates de debò? Un modern estat democràtic ignoraria a un % tan alt de demanda de consulta i hauria donat motiu perquè tants votants vulguin decidir la seva relació amb Espanya? Quina esperança poden tenir els demòcrates de Catalunya davant un estat i uns partits que els ignoren completament? Què és el lògic, digne?

Quin projecte té Espanya per a Catalunya? (El País) “En el pacte PSOE/C’s, sorprèn la falta d’ambició sobre Catalunya, sent el problema més important que afronta Espanya”. Existeix un clar projecte de futur independentista perquè tots els catalans puguin viure en democràcia real, amb el benestar, la dignitat i llibertat que mereixen, amb l’aplicació d’una autèntica justícia social? És evident! Es pretén i és possibilista. Tenen Espanya i els seus partits un projecte de futur millor per als catalans que l’independen-tista? Què suggereix aquesta “absència” total d’ambició per solucionar el que El País defineix com el seu problema més important? Quin projecte és coherent recolzar, materialitzar? El d’independència alliberadora o el de dependència colonitzadora…?

Poden seguir confiant els votants de CSQP, C’s, PSC? Publicat: “C’s: Si no guanyem no donarem suport ni a PP ni a PSOE”. CSQP: “El referèndum a Catalunya ja no estava en les exigències irrenunciables al PSOE”. PSC: “avala el pacte amb C’s que no parla de federalisme”. Què demostren els fets, acords, declaracions, en aquesta data? Cal recordar que Ciutadans va dir que si s’haguessin de complir les promeses electorals, ningú podria presentar-se de nou? Què opinen els seus votants? Recordem les vegades que el PSOE i el PS©OE han promès federalisme? Figura en el pacte amb C’s? Què opinen els seus votants? Recull aquest pacte alguna iniciativa que millori el benestar, la dignitat, la democràcia real, la justícia social dels catalans? Mereixen el vot?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… mes i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  

Article anteriorAquest dimecres, sorteig de la “porra” dels Oscars i xerrada
Article següentFets de Vitòria, 40 anys emmudint les veus de la memòria
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.