C’s la Garriga aconsegueix un Ajuntament més transparent facilitant el seguiment de les mocions

0
Ciutadans LG_logo

El grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de la Garriga ha aconseguit que s’aprovi la publicació de les mocions aprovades en el plenari, així com informació sobre el seu compliment, al portal de l’Ajuntament. El portaveu del grup municipal, Ángel Guillén, s’ha congratulat, perquè “s’ha aconseguit un plus de transparència en les informacions relacionades amb el consistori”.

D’altra banda Guillén ha valorat de manera “positiva” que finalment el plenari hagi rebutjat, amb els vots de Ciutadans, PSC i CiU, la proposta de declarar persona non grata al rei Felip VI. El portaveu municipal de Ciutadans ha manifestat que “ja era hora de posar fre a certs deliris” i s’ha felicitat perquè “es posa fi a que la Garriga sigui conegut per ser un municipi en el qual s’anomena a persones no grates per discrepàncies ideològiques” el que ha qualificat com “una clara falta de respecte a la llibertat d’expressió”.

Guillén, a més, ha afegit que espera que “mai més es presentin mocions per declarar persones no grates per motius ideològics enlloc ni contra ningú” i ha sol·licitat que “es revoquin aquests nomenaments que pesen sobre tres persones en l’actualitat a la Garriga”. En aquest sentit Guillén ha emplaçat l’alcaldessa i al seu grup municipal a que “no abandonin la via del sentit comú, el respecte a l’ordenament jurídic i a les institucions de l’estat que han iniciat mostrant el seu rebuig a aquesta moció”, i ha afegit que “la Garriga necessita seny i no ancorar-se en postures extremes”.

D’altra banda, Guillén ha lamentat el cinisme del grup d’Acord-ERC, que ha aprofitat, al presentar una moció a favor dels titellaires de Madrid, per “colar al plenari el monotema sobre els suposats greuges de l’Estat contra Catalunya” i ha titllat de “poc creïbles” els seus arguments en defensa de la llibertat d’expressió quan, segons ha dit “s’han caracteritzat per donar suport precisament als nomenaments de persones no grates justament per no respectar la llibertat d’expressió, com el cas del desaparegut Manuel Jiménez de Parga”.

Article anteriorEs presenta el Banc d’ADN per buscar desapareguts de la Guerra Civil
Article següentEstirant el fil etimològic de la barra
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.