Com és possible el que publica el CIS?

0
manel mas

Sempre he tingut seriosos dubtes sobre la qualitat de l’ensenyament en aquest país. A la pràctica, cada nou govern ha modificat la llei o n’ha fet una de nova. El resultat és de tots conegut: som a la cua d’Europa en l’àmbit educatiu. l’Informe PISA ho manifesta any rere any, però no s’hi posa remei. L’horari, el nombre d’alumnes per classe, donar l’assignatura de religió o educació per la ciutadania, és el màxim de què parlen les ments pensants dels polítics que s’hi dediquen. Només cal veure la preparació d’alguns d’ells: la responsable del govern Balear del PP es va referir a l’informe “trepitja”. No cal afegir més comentaris.

Un altre indicador del nivell cultural i intel·lectual que impera al país ens el dóna la TV. Els pitjors programes, els de més baixa qualitat i els que més denigren la dignitat de la persona són, en canvi, els més vistos. Fins i tot, en tertúlies de caràcter general –polítics, politòlegs i periodistes-, persones amb una preparació universitària, no tenen vergonya en demostrar la seva mala educació, en interrompre contínuament sense respectar el torn de paraula de l’adversari, que no enemic, pel sol fet de pensar diferent. Si la tertúlia és d’esports, el més aconsellable és apagar l’aparell, escollir un bon llibre de lectura o escoltar música.

No és l’educació la que m’ha fet posar a escriure, ha estat el fet de llegir el baròmetre del CIS on se’ns assegura que, en cas de noves eleccions, el PP tornaria a tenir la majoria de vots per part de l’electorat. Aquí, a més d’emprenyar-me, és quan me n’he adonat del nivell intel·lectual existent. Si després de quatre anys d’un mal govern, d’un immobilisme pel que fa a la qüestió catalana, d’unes retallades socials per manca de pressupost (que, en canvi, sí existeix per construir línies d’AVE), pels desnonaments, per l’estafa de Bankia i les targetes Black dels seus consellers… si, tot i així tornés, a guanyar el PP, seria una prova més que evident que Espanya està malalta i hauria d’ingressar a la UVI.

Els catalans han castigat amb els seus vots els casos Pujol, Bustos o Palau; en canvi, a la resta de l’estat, sembla que el corrupte té patent de cors. Si després de Bárcenas, Gürtel, Matas, Nóos, Púnica, aeroports de Castelló i Ciudad Real i el que s’està descobrint al País Valencià, diuen que el PP tornaria a guanyar, em deixa esparverat de debò. No entenc que aquests mals governants puguin seguir gaudint de la confiança de la gent. No imaginava que el nivell intel·lectual fos tan baix tot i el que diuen els informes PISA.

Aquí torno a insistir en l’educació. La millor recepta per evitar un mal govern és tenir un poble intel·ligent, el qual sabrà escollir les persones adequades per l’administració pública. No és el cas d’Espanya. L’informe del CIS així ho demostra un cop més i ja en van… Aquest no és el país on vull viure i aquest és un motiu més, un altre, per voler marxar com més aviat millor, en direcció a la República Catalana.

Manel Mas

Article anteriorEstirant el fil etimològic dels bancs
Article següentInauguració de l’exposició del fons fotogràfic Albert Benzekry
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.