Jordi Borràs torna a la Garriga per desmuntar Societat Civil Catalana

0
jordiborràs

La Fundació Maurí tornarà a acollir la presentació d’un llibre del fotoperiodista Jordi Borràs després de la bona acollida que va tenir la seva anterior publicació, Plvs Ultra (Pol·len Edicions), el passat mes de juliol. En aquesta ocasió, Borràs torna a posar la mirada de les seves investigacions en l’unionisme espanyol i la seva estreta relació amb els moviments d’extrema dreta, aquest cop centrant les mirades en el col·lectiu antagònic a l’Assemblea Nacional Catalana, Societat Civil Catalana, que neix l’any 2014 per fer de contrapès al poderós moviment sobiranista català vehiculat per l’ANC.

A Desmuntant Societat Civil Catalana (Edicions Saldonar) es posa negre sobre blanc a l’opacitat de l’associació espanyolista. Serà el proper divendres dia 12 de febrer, a les 19 h, a la Fundació Maurí (Carrer Cardedeu 17).

Sinopsi:

Societat Civil Catalana neix el 2014 per fer de contrapès a les accions de les entitats sobiranistes i dificultar el procés cap a la independència del país.

El periodista i fotògraf Jordi Borràs, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i relator implacable del món més radical de la ultradreta, travessa en el llibre d’investigació periodística Desmuntant Societat Civil Catalana els murs de l’opacitat de l’associació espanyolista, i posa davant de l’opinió pública la seva història sorprenent, les connexions no casuals i el currículum no sempre públic dels seus dirigents.

Un relat documentat, rigorós i valent per no perdre de vista els antecedents de Societat Civil Catalana; per saber com es va gestar, quina estructura té i qui són els socis fundadors; per posar al descobert l’entramat associatiu que la impulsa; per deixar en evidència les connexions amb l’extrema dreta, ja des de l’origen; per posar el focus sobre el seu finançament, i, finalment, per fer un recorregut atent pel seu erràtic full de ruta.

Sobre Jordi Borràs:

Jordi Borràs és il·lustrador i fotoperiodista. Compagina professionalment totes dues disciplines estant especialitzat en qüestions socials. Ha publicat il·lustracions a una gran varietat d’editorials i revistes, sent autor i coautor de diversos títols il·lustrats i col·labora com a fotoperiodista freelance a NacióDigital.cat, el Setmanari Directa o l’agència Demotix.

Article anteriorLa No independència… és dependència (103)
Article següentEstirant el fil etimològic dels bancs
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.