El 27-S es va perdre el plebiscit?

0
thumb manel mas

Si ens atenem, exclusivament, als resultats, podem acceptar que el plebiscit, com a tal, no es va guanyar. El 48% dels vots favorables a la independència així ho confirmen; si bé caldria aclarir que el 52% restant no expressa un no a la independència com proclamen els partits unionistes dia sí, dia també.

Els vots que no varen ser per a JxS o CUP es van comptabilitzar com un No. El candidat Rabell va demanar que els vots de la seva formació no es comptabilitzin dins del No. En números rodons, el Síi va aconseguir el 48%, el No 39%. CSQP l’11% i, afegint els vots en blanc i nuls es completa el 100%. Això demostra que sostenir que la majoria de votants estava en contra de la independència és totalment fals.

Aleshores, sobre el 87% de vots, clarament expressats, el 48% de vots del Sí representa un 55% sobre la suma contrastada del Sí i el No. Això suposaria haver guanyat el plebiscit. Naturalment no interessa aquesta lectura, però no està de més tenir-la en compte, ja que no es tracta d’il·lusionisme, sinó d’un fet matemàtic i estadístic. El procés no s’ha acabat, van haver-hi més vots a favor que en contra.

Una prova fefaent de la que no se n’ha parlat massa i confirma la meva teoria són els fets. Primer, del nomenament de Carme Forcadell com a presidenta del Parlament. En aquesta votació CSQP va fer-lo possible amb alguns dels seus vots. En segon lloc, el diputat Joan Coscubiela, mentre es debatia la formació de les diverses comissions, ha declarat, de forma clara i contundent, que els vots de CSQP no es deuen computar com un No, cosa que fan, interessadament, C’s, PP i PSC.

Les declaracions grandiloqüents dels partits unionistes i/o dependents són la mostra més que evident de la manca de resposta al procés català i la seva possible solució. Veient-me els dos casos més paradigmàtics. PSOE diu: “la societat catalana no vol, majoritàriament, la independència. Ho afirmen molts dels quals van votar CUP o JxSí. Un referèndum, sí, però només si és per continuar junts”. PP diu: “La majoria de catalans pensem que Catalunya no és una nació”. Si estan tan segurs i es declaren demòcrates totals… per què no permeten un referèndum que, segons ells, guanyarien àmpliament? La resposta és perquè no creuen ni tan sols el que diuen.

En el rànquing de declaracions absurdes, la guanyadora seria la de Xavier Garcia Albiol quan va dir: “Molts catalans volen votar al PP però encara no ho saben”. Quan escolto les manifestacions tan assenyades d’aquests polítics és quan m’agafa més pressa per sortir, tan aviat com sigui possible, d’aquest estat anomenat Espanya.

Manel Mas

Article anteriorEstirant el fil etimològic de les línies vermelles
Article següentLa No independència… és dependència (102)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.