Lasanya de carxofes i formatge de cabra

0
292

Segurament, quan parlem de lasanya ens ve al cap un plat de pasta farcit de carn picada amb tomàquet i cobert de salsa beixamel i formatge gratinat.

Aquest típic plat de pasta té la particularitat que es pot fer de moltes maneres i amb els ingredients que més ens agradin. Per això avui hem pensat en una lasanya diferent i amb un ingredient que tot just comença a tenir protagonisme, ja que comença la seva època: parlem de la carxofa.

Per fer aquesta lasanya per a 4 persones necessitem:

– 2 kg de carxofes

– 80 g.de formatge de cabra

– 40 g. de formatge parmesà

– 1 paquet de plaques de lasanya (nosaltres hem utilitzat unes que no necessiten cocció prèvia, ja que es fan quan es posen al forn per gratinar la lasanya).

– Oli d’oliva verge extra

– Un grill d’all

PER A LA SALSA BEIXAMEL:

– ½ litre de llet

– 60 g. de mantega

– 60 g. de farina

– Sal

– Pebre negre

– Nou moscada

ELABORACIÓ:

Primer de tot, tallem l’all molt fi. Seguidament, posem una mica d’oli en un caçó i cuinem l’all suaument vigilant que no es cremi. Per preparar les carxofes, en traiem les fulles exteriors fins que només quedin les més tendres. A continuació, tallem la punta de les carxofes, les tallem en làmines molt fines i les afegim al cassó on tenim l’all enrossit. Saltegem les carxofes una mica perquè s’enrosseixin i acte seguit hi afegim una mica d’aigua i baixem el foc perquè es coguin a poc a poc.

 Mentrestant, preparem la salsa beixamel. Per elaborar-la, primer posem la mantega en un cassó i deixem que es vagi desfent. A continuació, hi afegim la farina i ho movem fins que ens quedi una massa cremosa de color groguenc que mantindrem uns minuts a foc mig perquè es cuini bé i no tingui gust de farina.

Tot seguit hi afegim la llet a poc a poc i movent amb unes varetes perquè no es formin grumolls, hi afegim la sal i la nou moscada i ho deixem coure fins aconseguir la textura desitjada.

Una vegada tenim les carxofes ja cuites, preparem una safata per anar al forn i hi posem una capa de lasanya i una altra de carxofes, formatge de cabra tallat en trossos petits i una mica de beixamel. Repetim la mateixa operació les vegades que es vulgui.

Acabem cobrint la lasanya amb salsa beixamel i formatge parmesà ratllat.

Ho posem al forn prèviament preescalfat a 200°C i ho deixem uns 20 minuts aproximadament fins que agafi un color enrossit.

Que vagi de gust!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.