Lasanya de carxofes i formatge de cabra

0
394

Segurament, quan parlem de lasanya ens ve al cap un plat de pasta farcit de carn picada amb tomàquet i cobert de salsa beixamel i formatge gratinat.

Aquest típic plat de pasta té la particularitat que es pot fer de moltes maneres i amb els ingredients que més ens agradin. Per això avui hem pensat en una lasanya diferent i amb un ingredient que tot just comença a tenir protagonisme, ja que comença la seva època: parlem de la carxofa.

Per fer aquesta lasanya per a 4 persones necessitem:

– 2 kg de carxofes

– 80 g.de formatge de cabra

– 40 g. de formatge parmesà

– 1 paquet de plaques de lasanya (nosaltres hem utilitzat unes que no necessiten cocció prèvia, ja que es fan quan es posen al forn per gratinar la lasanya).

– Oli d’oliva verge extra

– Un grill d’all

PER A LA SALSA BEIXAMEL:

– ½ litre de llet

– 60 g. de mantega

– 60 g. de farina

– Sal

– Pebre negre

– Nou moscada

ELABORACIÓ:

Primer de tot, tallem l’all molt fi. Seguidament, posem una mica d’oli en un caçó i cuinem l’all suaument vigilant que no es cremi. Per preparar les carxofes, en traiem les fulles exteriors fins que només quedin les més tendres. A continuació, tallem la punta de les carxofes, les tallem en làmines molt fines i les afegim al cassó on tenim l’all enrossit. Saltegem les carxofes una mica perquè s’enrosseixin i acte seguit hi afegim una mica d’aigua i baixem el foc perquè es coguin a poc a poc.

 Mentrestant, preparem la salsa beixamel. Per elaborar-la, primer posem la mantega en un cassó i deixem que es vagi desfent. A continuació, hi afegim la farina i ho movem fins que ens quedi una massa cremosa de color groguenc que mantindrem uns minuts a foc mig perquè es cuini bé i no tingui gust de farina.

Tot seguit hi afegim la llet a poc a poc i movent amb unes varetes perquè no es formin grumolls, hi afegim la sal i la nou moscada i ho deixem coure fins aconseguir la textura desitjada.

Una vegada tenim les carxofes ja cuites, preparem una safata per anar al forn i hi posem una capa de lasanya i una altra de carxofes, formatge de cabra tallat en trossos petits i una mica de beixamel. Repetim la mateixa operació les vegades que es vulgui.

Acabem cobrint la lasanya amb salsa beixamel i formatge parmesà ratllat.

Ho posem al forn prèviament preescalfat a 200°C i ho deixem uns 20 minuts aproximadament fins que agafi un color enrossit.

Que vagi de gust!

Article anteriorMicroteatre a la Garriga
Article següentGuiu se suma a Molinero i renunciarà a la seva acta de regidor al Ple d’aquesta tarda
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.