Homenatge a Santiago Cucurella, el proper 2 de febrer

0
Santiago Cucurella

El proper 25 de febrer farà un any que ens va deixar en Santiago Cucurella, professor, director i patró de la Fundació Universitària Martí l’Humà de la Garriga, i és per aquest motiu que la FUMH, de la qual en fou també l’ideòleg i principal impulsor, ha preparat un memorial en el seu honor en el marc de les conferències de l’Aula de la Universitat a l’Abast que tenen lloc els dimarts al Teatre El Patronat, amb el suport de l’Associació Contrapunt, també estretament lligada a Cucurella.

Al llarg de tot el mes vinent, doncs, les xerrades que s’impartiran a l’AUA seran en el seu honor. La primera d’elles i la més significativa serà el proper dimarts 2 de febrer i inclourà un homenatge a la seva figura amb els parlaments dels membres de la fundació i de l’Associació Contrapunt i l’entrega d’una placa d’agraïment i recordatori als seus familiars, en una ocasió especial que gaudirà d’entrada lliure. Serà a les 18:30 h, al Teatre de la Garriga El Patronat, amb la posterior conferència de Sílvia Cóppulo titulada “El periodisme i les xarxes socials”.

Les altres tres conferències del Memorial Santiago Cucurella tractaran temàtiques estretament lligades a l’interès personal de l’homenatjat. Així, en el camp de les humanitats, el dia 9 de febrer, Josep Lluís Albajar pronunciarà la conferència “Carisma i lideratge. Catalunya de la Renaixença ençà”; en el camp de la història, Agustí Alcoberro impartirà la xerrada “Un país per viure-hi”, el 17 de febrer; i, per a cloure el memorial, Àngel Castiñeira oferirà el dia 23 la conferència “L’emergència de la nova política: causes i aportacions”, en el camp de la sociologia. Aquest darrer acte comptarà amb l’actuació musical en homenatge a Cucurella a càrrec de l’Aula de Música de la FUMH i d’Alba Ballús.

Al marge de la seva estreta relació amb la Fundació Universitària Martí l’Humà, Santiago Cucurella i Fernández va ser un dels impulsors de Contrapunt Associació Unesco de la Garriga i professor d’història durant més de trenta anys, gran part dels quals va exercir a l’institut Manuel Blancafort, del qual també en fou director.

Memorial Cucurella 01

 

Article anteriorDiverses activitats commemoren el 77è aniversari del bombardeig de la Garriga
Article següentCatalunya no és Espanya, és d’Espanya
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.