Diverses activitats commemoren el 77è aniversari del bombardeig de la Garriga

0
cartellpau2016oktrbx

El proper divendres 29 de gener farà 77 anys que la Garriga va ser bombardejada, concretament l’any 1939, i és per això que l’Ajuntament ha organitzat diverses activitats dins el marc del cicle de foment de la pau. En aquest cas, justament, es tractarà el fenomen migratori i la població refugiada, tant d’actualitat a dia d’avui, en relació directa amb el que va viure el poble durant la Guerra Civil, quan va passar de tenir 3.000 habitants a contar-ne ben bé 10.000.

Les activitats programades, sota l’explícit lema del cicle “Les bombes que van caure a la Garriga el 1939 han de servir per construir un futur de pau”, tindran el tret de sortida amb l’acte institucional de commemoració del 77è aniversari del bombardeig, a les 14:45 h, al Refugi Antiaeri de l’estació de tren.

Una altra de les cites destacades són les visites teatralitzades que es faran al mateix Refugi Antiaeri el dissabte 30 de gener (d’11 a 12:30 h) durant les quals una parella de garriguencs caracteritzats de l’època acompanyaran els visitants. Per altra banda, el dia 28 de febrer al matí també tindrà lloc una nova visita d’aquestes característiques, però en aquest cas centrada en la vida de la població refugiada sota el nom “1936-1939, la Garriga plena de refugiats”. Ambdues visites requereixen inscripció prèvia, ja que les places són limitades: es pot reservar plaça a través dels telèfons 93 113 70 31 i 610 47 78 23 o a través del correu info@visitalagarriga.cat.

Per altra banda, el vestíbul del Consistori acollirà, des del 29 de gener fins el 19 de febrer, l’exposició “Refugiats i refugiades de guerra a l’arxiu municipal”, que presentarà material personal i documentació d’aquelles persones que varen viure aquesta situació, tals com correspondència, certificats de casament i de defunció o documentació sobre les escoles que van acollir infants, entre d’altres.

Podeu consultar la resta de la programació en el tríptic adjunt.

Article anteriorJordi Filbà, president d’ERC la Garriga
Article següentHomenatge a Santiago Cucurella, el proper 2 de febrer
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.