La No independència… és dependència (100)

0
Per la_Dignitat_Logo

Què fan els pobles amb dignitat quan són envaïts, explotats? Publicat: “Se celebren 300 anys del Tractat de Nova Planta pel qual el rei Borbó, Felipe V, anul·lava totes les institucions catalanes per imposar les institucions castellanes, impostos enormes, etc.”. Com han reaccionat al llarg de la història aquests pobles envaïts? Independitzant-se! Fins i tot els qui van arribar com “colonitzadors” van reaccionar amb la independència quan van advertir que vivien com “colonitzats”. Aquí està la història! Què és coherent que facin els catalans que avui segueixen veient com l’estat espanyol segueix intentant castellanitzar-los, explotar-los i dominar-los? Independitzar-se o… seguir sent sotmesos?

Quantes n’han passat els catalans a l’estat espanyol? Publicat: “Rajoy reitera que no en passarà “ni una” als independentistes”. Es pregunta per què n’hi ha tants? Quants incompliments porten acumulats els governs espanyols amb Catalunya? Cal que recordem inversions aprovades i no executades com ara autovies, carreteres, connexió ferroviària amb Europa, N-II, N-34 o Rodalies? Cal recordar l’incompliment de sentències del TC favorables a Catalunya? És necessari prohibir lleis que millorarien la justícia social o els reiterats retards a pagar el que deu per l’Estatut i el dèficit crònic que patim? Quant estan disposats a seguir passant i perdonant els polítics i votants de partits com CSQP, PSC, PPC, C’s o els abstencionistes? Quant perjudiquen a les seves famílies per això?

On situen els joves catalans el seu futur? Publicat: “Segons Eurostat, una Catalunya independent seria el 10è estat més ric d’Europa”. Es publica que molts joves catalans veuen el seu futur a Europa per manca d’oportunitats a Catalunya? Sí! Es plantegen que si recolzen decididament la independència “portarien” Europa a Catalunya i no haurien d’emigrar? Es diu que molts joves passen de la independència i els seus avantatges. No es preocupen de crear les millors condicions per a la seva professió quan acabin els estudis? És coherent intentar acabar una carrera i no fer-ho perquè aquesta tingui una demanda com podria tenir en una Catalunya independent? Volen haver d’anar-se’n a Europa quan tenen l’opció de viure com a Europa però a casa seva?

Què justifica seguir dependent d’Espanya? Publicat: “El món veu Espanya com un estat fallit”. “Els estats fallits es distingeixen perquè no funcionen. Perquè no són capaços de regular amb eficàcia la vida als seus territoris”. Ho diu Gabilondo. Catalunya funciona gràcies a Espanya o malgrat aquesta? És Espanya un país amb democràcia moderna i avançada? Tot el contrari! Permet l’estat espanyol que Catalunya gaudeixi del benestar que mereix i desenvolupi una justícia social pel que genera? Ho impedeixen el PP, el PSOE, els partits que els segueixen, els seus votants. Si hi ha partits que diuen prioritzar la justícia social, com a PSC, QSQP… com justifiquen seguir depenent d’un estat que, clarament, no funciona en lloc d’una independència i els seus beneficis?

Davant aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook

Article anteriorMousse de mandarina i mascarpone
Article següentProtecció Civil de la Garriga busca voluntaris/es
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.