Mousse de mandarina i mascarpone

0
mousse de_mandarina

Aprofitant el bon moment per assaborir cítrics com taronges i mandarines, aquesta setmana us portem unes postres que es poden fer amb qualsevol d’aquestes fruites i amb resultat que segurament agradarà a tothom. Són unes postres que no necessiten forn, però sí una mica de temps per a poder degustar-les; per això és recomanable preparar-ho el dia abans.

INGREDIENTS

-Una base de pa de pessic de xocolata (feta al microones)

-2 ous

-50 g de sucre

-35 g de farina

-15 g de cacau

-150 ml de suc de mandarina

-5 fulls de gelatina

-140 g de sucre

-200 g de nata per muntar (35% MG)

-250 g formatge mascarpone

-Almívar per mullar el pa de pessic (100 g de sucre i 100 ml d’aigua)

PREPARACIÓ

PA DE PESSIC. Agafem un motlle apte per a microones (millor si és de silicona), l’untem amb una mica de mantega i hi posem una mica de cacau per tot el motlle. En un bol, batem els ous amb el sucre fins doblar el seu volum. Afegim la farina tamisada i ho unim amb una llengua amb moviments suaus, fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats. Posem la barreja al motlle i l’introduïm al microones uns 3 minuts, aproximadament, encara que és millor començar amb 2 minuts i anar vigilant fins que estigui fet.

Deixem reposar i desemmotllem per tal que es refredi.

ALMÍVAR. Per preparar l’almívar, posem en un caçó 100 g de sucre i 100 ml d’aigua i deixem coure durant uns minuts, fins que veiem que agafi textura d’almívar; després deixem refredar.

LA MOUSSE. Hidratem els fulls de gelatina en aigua freda.

Escalfem una mica del suc de mandarina i, quan la gelatina estigui hidratada, s’escorre i ho afegim al suc de mandarina calent, barrejant bé fins que quedi ben dissolt. Després ho afegim a la resta de suc fred que tenim reservat.

En un bol, batem la nata amb el formatge i el sucre fins aconseguir una crema fina. Agafem el suc de mandarina i ho afegim a poc a poc a la crema.

En un motlle posem les bases de pa de pessic de xocolata i banyem amb l’almívar. Tot seguit, afegim la mousse. Introduïm a la nevera i deixem reposar fins que qualli. Millor si es fa d’un dia per l’altre.

Bon profit!

Article anteriorEl 4t Aplec d’Hivern de la Sardana de la Garriga, el 24 de gener
Article següentLa No independència… és dependència (100)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.