Senyors de la CUP, heu perdut el CAP?

0
thumb manel mas

Membres de la CUP. Sou conscients del que esteu fent? M’atreveixo a dir si ho sou del que no esteu fent, ja que, equivocat o no, penso que gràcies a vosaltres portem tres mesos de retard en el full de ruta que vàreu signar i va aixecar tanta polèmica. Estava convençut que volíeu la independència i, tot i que no us vaig votar, vaig tenir una alegria pel vostre resultat electoral que donava, en conjunt, una majoria de 72 escons al nostre Parlament.

Puc entendre que en la primera votació ho féssiu en contra de la investidura d’Artur Mas, ja que calia negociar tot un programa de govern i un munt d’iniciatives tenint en compte les dificultats que des de Madrid ens arribarien. A la segona, em va costar entendre els vostres arguments del NO. Tot i l’expressió final d’en Baños, que no vaig ser capaç d’interpretar.

Però després heu estat negociant i semblava que havíeu arribat a uns acords que podien desbloquejar la situació. Al matí així ho anunciàveu, però a la tarda us vau contradir tot dient que no era l’acord sinó la proposta de JuntsXSí. Des d’aquell precís moment ja vaig dubtar de vosaltres definitivament. Què havíeu estat fent tots aquells dies negociant?

Es va elaborar un pla de xoc amb els minsos recursos de què es disposa. Artur Mas es va comprometre a una moció de confiança al cap d’uns mesos. Es creaven vicepresidències específiques per tirar endavant el procés. Què no hi éreu a la taula de negociació? Quines propostes vàreu fer? Varen ser totes elles rebutjades, potser?

Per acabar-ho de fer bonic, convoqueu una assemblea; per dues vegades canvieu de lloc i, per fi, la feu a Sabadell, voteu quatre opcions i en l’última votació es produeix l’empat més inversemblant que mai he vist. Solució? Posposar-ho al dia 2 i ara al dia 3 de gener. De fet fins al dia 10 encara sobren dates per allargar-ho. Llegeixo que la votació serà només un Sí o No a Mas. Tan dolent era l’acord a què vàreu arribar? Sabeu el que esteu fent?

No us he demanat que doneu suport a Mas, sé que la vostra rígida moral revolucionària us ho impedeix. I que teniu un compromís amb el vostre electorat. Bé, feu el que vulgueu. Una cosa, però, si que vull manifestar-vos: Sou uns cagats, no volíeu participar en un govern de concentració. No us volíeu mullar el cul ni tenir problemes si les coses anaven van mal dades. Això sí, us volíeu atorgar la facultat de decidir qui havia de ser president. I després? Cada decret o llei hauria de ser discutida i aprovada en assemblea? Aquesta és la vostra forma de parlamentar? Vosaltres, que no volíeu governar, decidiríeu què podia, o no, fer el govern? Vosaltres sou els qui ens duríeu a la independència? No em feu riure.

Acabo d’assabentar-me de la vostra decisió, és la que esperava i puc dir que me n’alegro. En algun moment vaig confiar en vosaltres. Ara no n’espero res de la vostra nul·la capacitat política. JuntsXSí no devia rebaixar-se per implorar el vostre suport. M’estimo més oblidar i donar per acabada aquesta lamentable etapa i convocar unes noves eleccions, al més aviat possible, a veure si el poble català us posa al lloc que us mereixeu.

Manel Mas

Article anteriorEstirant el fil etimològica del Tió de Nadal
Article següentComunicat de la CUP de la Garriga en relació a la decisió presa aquest diumenge 3 de gener
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.