La No independència… és dependència (98)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Qui ha fet realment Espanya? Publicat: “Espanya és una realitat feta per Castella. Castella es torna suspicaç, estreta, sòrdida, no s’ocupa  de potenciar la vida de les altres regions “Catalunya, Bascònia, Galícia”; gelosa d’elles, les abandona a si mateixes, i comença a no assabentar-se del que passa en elles“.

Qui va escriure això? Ortega i Gasset fa gairebé 100 anys! Ha canviat alguna cosa? Sí. País Basc: pacte fiscal que el situa en els més alts nivells de benestar. Galícia: grans subvencions. I per a Catalunya? Abandonament, progressiva i intensa regionalització, explotació, intervenció econòmica!  L’empobreix, envaeix les seves competències, anul·la la seva cultura, llengua, identitat, ignora la seva realitat sociològica! Què demostren els fets objectius? Per què han votat “això” els qui han optat per partits “dependentistes” de l’Espanya castellana que tant  maltracta a “tots” els habitants de Catalunya?  

Qui “desfà” Espanya, Catalunya o Castella? Publicat: “Castella ha fet Espanya i… Castella l’ha desfet”. (Ortega i Gasset) Va recolzar la  societat catalana la transició? Sí! Va confiar en la constitució espanyola i en una aplicació justa per a Catalunya? Sí!. Han complert els governs espanyols, els seus tribunals, els seus compromisos en finançament, pressupostos, inversions, respecte al seu estatut, a l’aprovat pel Parlament català? No! Aquí estan els fets! Ha atès una demanda pacífica i democràtica de centenars de milers de catalans com ho faria un estat democràtic? No!. Analitzen per què gairebé el 50% de l’electorat hagi votat independència? No! Qui “desfà” Espanya? No és evident que és Castella…? És coherent que “encara” hi hagi votants a Catalunya que el 20-D vulguin seguir depenent d’aquesta Espanya castellana que desfà el seu propi projecte? Poden dir què i qui guanya amb el seu vot dependentista?

Quina classe de “líders” té Catalunya? Líder: “És qui té una visió que millora substancialment la realitat del seu país i lluita fins a materialitzar-la”. És satisfactòria en Democràcia real, benestar pel que s’aporta, justícia social, identitat, dignitat, llibertat la situació a Catalunya depenent d’Espanya? No! Hi ha líders que intenten que “tots” els catalans visquin en  un modern i avançat estat europeu amb tots els seus avantatges? Sí! Hi ha líders a Catalunya que proposen seguir depenent d’Espanya i renunciar a aquests valors per ser una regió progressivament centralitzada i sense recursos? Sí! Milloren aquests la realitat de Catalunya… o la subordinen encara més a Espanya? Què guanyen els qui han optat per aquesta opció o els qui, des de dins, la recolzen de fet?

Per què hi ha líders polítics catalans que ni representen ni defensen? Publicat: “Davant una “possible” reforma constitucional, diferents capdavanteres i presi-dents autonòmics espanyols es neguen a atorgar a Catalunya cap tracte diferencial o que vagi en detriment econòmic dels seus representats? Poden demostrar els dirigents del PSC (avui PS©OE), PPC, C’s, fins i tot Podem&cia, que representen i defensen els interessos dels catalans com ho fan els seus equivalents espanyols? Poden demostrar que no repre-senten i defensen als espanyols “en” Catalunya en lloc dels seus votants “en i davant” d’Espanya? A qui beneficia els vots atorgats a aquests partits el 27-S o el 20-D? Què guanyen ells, les seves famílies, el seu futur amb el seu vot a qui no els representa?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

 

 

dignitat@hotmail.com

Article anteriorEuropa, Àsia i Àfrica a la Cavalcada de Reis
Article següentEstirant el fil etimològica del Tió de Nadal
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.