La Garriga Secreta guanya el premi Eugeni Xammar pel llibre i l’audiovisual en 3D sobre la Doma

0
thumb Santiago Ramentol Pep Mas Canet i Jordi Llimargas

L’associació La Garriga Secreta va guanyar aquest divendres un dels sis premis que anualment atorga la delegació vallesana d’Òmnium Cultural: el de Comunicació i Recerca Eugeni Xammar, patrocinat per Elèctrica Canet i dotat amb 600 euros.  La Garriga Secreta hi optava amb tots els treballs que ha fet en els darrers dos anys sobre l’església de la Doma, el seu retaule gòtic dedicat a Sant Esteve i el cementiri: el llibre La Doma, retaule dels garriguencs -amb text de l’historiador Jordi Llimargas i fotografies de Pepo Segura-, el treball audiovisual en 3 dimensions La Doma en 3D i una Guia de visita per documentar-se a l’hora de fer un recorregut pel recinte.

El jurat del premi, format pel doctor en Ciències de la Comunicació i professor de la UAB Santiago Ramentol i pel periodista Francesc Marc Àlvaro, va afirmar que “treballs de proximitat com aquest són fonamentals per al país, siguin fets amb els mitjans convencionals o en altres formats”.

El col·lectiu La Garriga Secreta el formen 17 persones del poble que tenen l’objectiu de fomentar i divulgar amb publicacions aspectes de patrimoni i de cultura garriguenca. Fins ara han publicat tres llibres de la col·lecció La Garriga Secreta, Retrats de garriguencs il·lustres, La Doma, retaule dels garriguencs, i la traducció del llibre Via Crucis en 50 estacions, un original francès de Bernard Aldebert, presoner en camps de concentració nazis.

La 26ena Festa de les lletres catalanes de la delegació d’Òmnium Cultural es va fer divendres a la sala Tarafa de Granollers. El premi rebut per La Garriga Secreta porta el nom del reconegut periodista i diplomàtic Eugeni Xammar (1888-1973), molt vinculat a l’Ametlla del Vallès.

Article anteriorLa Garriga homenatja el missioner Jordi Mas Castells
Article següentFesta de la Llum i Nadal a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.