La Garriga homenatja el missioner Jordi Mas Castells

0
thumb Jordi Mas a Makary al Camerun

Cinc anys després de la seva mort, aquest dissabte 5 de desembre la Garriga homenatjarà el sacerdot garriguenc Jordi Mas Castells (1930-2010), que des de 1961 fins a la seva mort va viure i treballar a Camerun. Els seus últims pobles van ser Makary i Blangoua. A la zona nord d’aquest país africà va fer centenars de pous, va construir hospitals, va fundar escoles i va organitzar tallers per relacionar les dones de les diferents comunitats. L’any 2008, l’Ajuntament el va distingir com a Persona Il·lustre de la Garriga, una denominació que el ple de novembre va canviar per la de Garriguenc Il·lustre.

 Els actes, organitzats per l’Ajuntament i l’associació La Garriga Secreta, seran tres. A les 12 es farà una missa a l’església en el seu record. A la tarda, a 2/4 de 5, es descobrirà una placa a la casa on va néixer, a la Carretera de Vic, número 1. I a les 6 de la tarda, a l’Auditori de l’Escola de Música es farà una recordança de Mas i Miquel Àngel Pérez, sacerdot i president de l’ONG que li donava suport, explicarà com està l’obra del garriguenc allà, ara una zona amenaçada pel grup terrorista Boko Haram. També es presentaran les entrades dedicades a Jordi Mas que s’han obert a la vikipèdia en català, castellà, francès, anglès i italià. Com a cloenda es projectarà el reportatge Baba Georges, un retrat íntim de Jordi Mas gravat a Camerun l’any 2008 que va obtenir el Premi TV3 Catalunya.

La biografia de Jordi Mas es pot trobar detallada al llibre ‘Retrats de Garriguencs Il·lustres’, editat l’any 2009 a la Garriga.

I al blog: http://jordimas-camerun.blogspot.com.es/

La Garriga Secreta

Article anteriorÁngel Guillén, a la llista electoral de Ciutadans (C’s) al Congrés
Article següentLa Garriga Secreta guanya el premi Eugeni Xammar pel llibre i l’audiovisual en 3D sobre la Doma
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.