La Garriga homenatja el missioner Jordi Mas Castells

0
158

Cinc anys després de la seva mort, aquest dissabte 5 de desembre la Garriga homenatjarà el sacerdot garriguenc Jordi Mas Castells (1930-2010), que des de 1961 fins a la seva mort va viure i treballar a Camerun. Els seus últims pobles van ser Makary i Blangoua. A la zona nord d’aquest país africà va fer centenars de pous, va construir hospitals, va fundar escoles i va organitzar tallers per relacionar les dones de les diferents comunitats. L’any 2008, l’Ajuntament el va distingir com a Persona Il·lustre de la Garriga, una denominació que el ple de novembre va canviar per la de Garriguenc Il·lustre.

 Els actes, organitzats per l’Ajuntament i l’associació La Garriga Secreta, seran tres. A les 12 es farà una missa a l’església en el seu record. A la tarda, a 2/4 de 5, es descobrirà una placa a la casa on va néixer, a la Carretera de Vic, número 1. I a les 6 de la tarda, a l’Auditori de l’Escola de Música es farà una recordança de Mas i Miquel Àngel Pérez, sacerdot i president de l’ONG que li donava suport, explicarà com està l’obra del garriguenc allà, ara una zona amenaçada pel grup terrorista Boko Haram. També es presentaran les entrades dedicades a Jordi Mas que s’han obert a la vikipèdia en català, castellà, francès, anglès i italià. Com a cloenda es projectarà el reportatge Baba Georges, un retrat íntim de Jordi Mas gravat a Camerun l’any 2008 que va obtenir el Premi TV3 Catalunya.

La biografia de Jordi Mas es pot trobar detallada al llibre ‘Retrats de Garriguencs Il·lustres’, editat l’any 2009 a la Garriga.

I al blog: http://jordimas-camerun.blogspot.com.es/

La Garriga Secreta

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.