La No independència… és dependència (94)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Estimació constant d’Espanya a Catalunya? Publicat: PP: “Els catalans són una part fonamental d’Espanya. Junts, les coses ens han anat bé. Ens necessitem. Han estat molts anys d’estimació constant”. Es pregunta per què tants catalans no consideren a Espanya com a part fonamental de Catalunya? A qui li ha anat bé aquesta convivència segons els fets objectius? Catalunya viuria millor sense Espanya però aquesta no pot viure sense Catalunya segons experts internacionals. Qui necessita a qui? Estimació constant? Coneix allò que en castellà diu “obres són amors i no bones raons”? Què demostren els fets objectius d’Espanya amb Catalunya en respecte a la identitat, en infraestructures, en participació, en democràcia, justícia social I benestar? Estimació? Caldrà recordar allò de “és l’economia, estúpid!”Què decidiran els qui encara opten per Espanya el 20-D? Votaran per les seves pròpies famílies o per la submissió per al benestar de les espanyoles?

Autono… què…? Publicat: “El govern espanyol intervé l’autonomia catalana”. No serà que l’estat espanyol ha convertit la “autonomia” catalana en allò que sempre ha volgut i pensat: Catalunya és una “autonoSUYA”? Nova definició de l’estat espanyol: dues nacionalitats, regions i una “autonoSUYA”?: Catalunya? O, potser, “dues nacionalitats, regions i l’última colònia: Catalunya?” Pot haver-hi un sol votant català, amb dignitat democràtica, que s’oblidi d’això el 20-D?

Coneixen els espanyols el futur de les seves pensions? El País: “Males notícies, no, per favor: que hi ha eleccions. No parlem de pensions”. Saben els votants catalans que segons els càlculs l’estat espanyol està esgotant les reserves per a aquesta aplicació? l’OCDE i BBVA han avisat que no hi haurà més remei que rebaixar-les? Saben que en una Catalunya independent no només no perillarien sinó que augmentarien? Si pensen en el seu futur els votants catalans, a qui els interessa votar el 20-D? Als qui retallaran les seves pensions o als qui les hi podran assegurar i augmentar?

A qui representarà C’s?  Publicat: C’s: “França canta el seu himne. Aquí és xiula “. Van cantar C’s Els Segadors al Parlament de Catalunya o el van menysprear clarament? Publicat: “Som la comunitat autònoma més endeutada i la que més recursos rep? I si no aportéssim 16.000 milions €/any? Es pot fer més demagògia? A qui representa C’s? Als interessos catalans davant Espanya o als interessos espanyols a Catalunya? Saben quan perdran els votants a Catalunya que optin per Ciutadans el 20-D?

No insulta l’estat espanyol a la dignitat dels catalans? Publicat: “El govern celebra una reunió antiterrorista. Convida als partits presents al parlament espanyol MENYS a ERC i Convergència. Sí assisteixen C’s i Podem que són extraparlamentaris, encara. Això és democràtic? A qui castiguen? A quants centenars de milers de catalans exclouen amb aquesta mesura? Separatistes o separadors? Des de la dignitat democràtica estan d’acord els qui es diuen demòcrates, a Catalunya? Què han de tenir en compte els veritables demòcrates a Catalunya el 20-D?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ 

http://perladignitat.blog.cat/

https://www.facebook.com/pages/PER-LA-DIGNITAT-Grup-dOpini%C3%B3/585393474860612

dignitat@hotmail.com

Article anteriorTardor de Gravat a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella
Article següentSalmó en papillote farcit de bolets i banyat amb crema d’espinacs
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.