La majoria silenciosa

0
16

La majoria silenciosa és un terme utilitzat per referir-se a una quantitat de gent, sense especificar, d’un país o col·lectiu, que no expressa la seva opinió de forma pública. El terme fou popularitzat pel president Nixon reivindicant que tenia el suport de la gran massa del país que no participava en les protestes contra la guerra de Vietnam. Aquell fet, des d’aleshores, va assentar les bases que ara permeten a qui té poder atribuir-se el silenci d’una gran part dels ciutadans, com una aprovació a la seva línia de gestió política.

El PP és qui encapçala a l’estat la utilització del terme en benefici propi. La utilització fraudulenta que en fa és d’autèntica vergonya. Davant 1.800.000 persones en la V de l’11 de setembre de 2014, digueren que només eren el 24% de la població i que no representaven tots els catalans. El mateix dia es va celebrar, a Tarragona, una manifestació contrària amb una gentada de 7.000 persones. Tenint en compte que no apleguen ni al 0,1%. No cal dir quina de les dues majories silencioses va utilitzar el PP. o… potser sí?

Igual varen fer amb el 9-N, amb l’agreujant de comparar els habitants amb els vots Sí/Sí en comptes del total de votants i així reduir el percentatge fins al 24% considerant-ho un fracàs. Amb el mateix mètode que ells utilitzen -fraudulent- caldria recordar-los que sobre el total de la població espanyola, els vots a favor seu, en les eleccions generals, representaven només el 23%, considerant-lo com un gran triomf, ja que van obtenir majoria absoluta.

Paradoxalment, qui més utilitzava el terme era la meva admirada Sánchez Camacho. No hi havia ocasió que no fes referència a la majoria silenciosa per desqualificar Artur Mas i la seva colla independentista. No satisfeta encara, deia que la gent que no va participar el 9-N és perquè havia entès el missatge del govern central i d’ella, com a cap del PP a Catalunya. El que no m’explico, a hores d’ara, és com la dita senyora no hagi arribat a presidir de la Generalitat. Serà perquè la “seva” majoria no s’expressa?

Amb el 27-S, Rajoy deia que només 4 de cada 10 catalans volien la Independència. Aquest paio és un fenomen de les matemàtiques. Ara, en la celebració del 12-O, s’han aplegat 30.000 persones a la plaça de Catalunya i 250 a Montjuïc. Analitzem-ho: 1.500.000 d’independentistes no representen tot Catalunya però, poc més de 30.000 representen tots els catalans contraris a la Independència? Si qui no es manifesta és contrari a la crida -segons el PP- significa que la majoria de catalans són independentistes.

L’últim a utilitzar la majoria silenciosa ha estat Duran i Lleida que ha demanat a aquest col·lectiu que votin Unió per poder defensar-los com cal a Madrid a partir del 20-D. Després del fracàs a les eleccions del 27-S. Duran confia en un miracle que serà gairebé similar a l’èxit obtingut en la tercera via.

Per acabar, un detall, no recordo cap partit polític català culpant dels seus resultats electorals als ciutadans que, en l’ús del seu dret i llibertat, no acudiren a les urnes i, menys encara, dient que avalaven el seu programa electoral. Són, si voleu, petits detalls que diferencien Catalunya de la resta de l’estat, i un motiu més, un altre, per voler aconseguir la Independència.

Manel Mas

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada