El crit: no a la violència!

0
foto pau_01

L’Associació Cultural Asilah, dins el cicle de Foment per la Pau de l’Ajuntament de la Garriga, va desenvolupar el passat més d’octubre les Jornades Arts i Cultures per la Pau.

En el contingut d’aquestes hi va haver dues exposicions: la primera, de Pintura i Fotografia amb la col·laboració de la Fundació Fornells Pla – Conxa Sisquella i una taula rodona sobre l’art contemporani del Marroc i Catalunya amb artistes pintors marroquins i residents de la Garriga; i una altra exposició sobre la Guerra del Rif.

També es va realitzar una conferencia a Can Ramos de la Fundació Universitària Martí l’Humà, presidida per Xavier Bosch Director d’Immigració de la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, sobre Convivència Religió i Pau, amb la participació de periodistes marroquins i representants de les religions que conviuen al Marroc (jueva, musulmana i cristiana) amb una molt interessant taula rodona on la conclusió va ser que les religions no han de ser ni excloents ni tampoc eines per a generar conflictes, com el que està succeint a Síria i Iraq.

En aquells moments, com a organitzadors de les jornades, no podíem preveure el que un mes després ha succeït per culpa d’unes persones descerebrades en nom d’una religió: la barbàrie terrorista en un país tant solidari i participatiu com França, fent mal a uns innocents, que podien ser creients de qualsevol religió o no, però també de la musulmana.

En la conferència celebrada a la Garriga, tots, sense cap distinció ni exclusió de raça ni religió, vàrem condemnar l’ús de la religió en la generació dels conflictes. L’Imam Alí Bakri, considerat al Marroc com a expert islamista moderat i que va assistir a la conferència procedent de Rabat, ens va comunicar que el Consell d’Imams del Marroc estava estudiant exigir la condició necessària i obligatòria per a poder exercir d’Imam, la capacitació per l’ensenyament, cosa que en aquests moments no s’exigeix.

La nostra Associació, l’única amb reconeixement català i marroquí a Catalunya i que agrupa associats d’origen divers (del Marroc i Catalunya, entre d’altres), volem CONDEMNAR els fets produïts a la ciutat de París per “cafres terroristes, mal anomenats islamistes” perquè atempten contra la llibertat i, en general, els drets humans, alhora que volem mostrar la nostra condolença a les víctimes dels atacs perpetrats .

Als terroristes causants de la barbàrie de París i els seus col·laboradors, a curt termini se’ls ha d’aplicar mesures judicials i penals, però també demanar als governs dels països que faciliten armes i recursos econòmics als participants en els conflictes que s’abstinguin d’ajudar els terroristes de forma directa o indirecta.

Tots els països, a nivell intern i a mig termini, han de treballar per a solucionar les causes estructurals que faciliten la proliferació de terroristes, pel caldo de cultiu que suposa la falta d’educació, cultura i cooperació, així com l’atur, la drogodependència, etc.

No condemnem amb caràcter general a tots els musulmans, pel que han fet un bàrbars terroristes. Dins d’una societat civilitzada com la nostra no seria just; els terroristes no podran justificar en cap cas la violència i, com van dir tots els ponents a la conferencia de la Garriga, la religió és amor i pau; no pas odi i mort. I nosaltres hi afegim: els no creients tampoc podran justificar mai la violència perquè aquesta va en contra dels principis generals del dret, i no matar és un d’ells.

Per acabar, subscrivim el lema de França, país que ha sofert la barbàrie terrorista, “Llibertat, Igualtat i Fraternitat” i nosaltres hi afegim: per un món en el que hi caben molts mons.

Frederic Moreno, President Associació Cultural Asilah

Article anteriorLa carta que no ha escrit el Tribunal Constitucional (i que hauria d’haver escrit)
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de dimecres 18 de novembre de 2015
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.