Cigarretes de pasta filo farcides de codony i formatge de cabra

0
thumb PASTA FILO DE CODONY

Un dels fruits típics de la tardor és el codony, un fruit molt aromàtic però també molt difícil de consumir cru degut a la seva duresa, sabor àcid i textura aspra. tot això fa que la forma més habitual de menjar-lo sigui elaborant el conegut codonyat.

El codony és el fruit de l’arbre del codonyer, i es cultiva des de fa milers d’anys a la zona del mediterrani. A la Grècia clàssica era considerat un símbol de fertilitat i amor, fins al punt que estava dedicat a la deessa Afrodita.  A l’època romana s’aconsellava a les núvies que, abans d’entrar a la cambra nupcial, fessin una mossegada a aquesta fruita per perfumar el primer petó que farien al nuvi.

El codony és una fruita amb un baix contingut de sucres, tot i que, com acostuma a consumir-se en forma de codonyat, la quantitat de sucre acabant essent molt elevada, i per això s’ha de moderar el seu consum.

Avui hem preparat un plat que pot ser tant un aperitiu con unes postres, ja que hem utilitzat tant elements dolços (codonyat) com salats (formatge), ingredient que combina molt bé amb el codonyat: cigarretes de pasta filo farcides de codonyat i formatge de cabra.

Article anteriorJoan Tardà i ERC la Garriga homenatgen Alfredo Codina
Article següentLa carta que no ha escrit el Tribunal Constitucional (i que hauria d’haver escrit)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.