Se signa el contracte d’obres de la restauració de les cobertes de la Doma

0
166

Aquest matí, a l’Ajuntament, ha tingut lloc la signatura del contracte d’obres de la restauració de les cobertes de l’església de la Doma, que començarà aquest mes de novembre.

La intervenció, a càrrec de l’empresa Construccions Coprho SA, té un cost de 121.000 euros que es finançaran en gran part gràcies a dues subvencions de la Diputació de Barcelona. Durant els treballs es rehabilitarà la coberta de l’església, molt deteriorada i un constant focus d’humitats i de filtratge d’aigua a l’interior del monument, i també  se’n reforçaran els laterals.

“La rehabilitació de la Doma és un projecte que hem impulsat des de l’Ajuntament. Portem anys treballant-t’hi”, ha explicat l’alcaldessa Meritxell  Budó, recordant que per poder intervenir-hi i demanar ajuts supramunicipals va  fer falta que el bisbat de Terrassa i la Parròquia de la Garriga cedissin la Doma  a l’Ajuntament.

“Començarem per la teulada, perquè aquesta és una actuació que calia fer de  manera immediata, però seguirem avançant en la conservació d’aquest conjunt  monumental en el propers anys”, ha assegurat.

El passat 2013, l’Ajuntament ja va haver de fer una actuació d’emergència a la  teulada de Doma, on a partir d’unes fotografies aèries publicades al llibre La  Doma, retaule dels garriguencs ―editat per La Garriga Secreta― es va  detectar un gros forat a la teulada.

Font: OAMC

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.