La Garriga Digital

La No independència… és dependència (88)

thumb Per la Dignitat Logo

Segur que la justícia espanyola no ataca la veritable democràcia? Publicat: “El TSJC i CGPJ consideren un “atac a la independència judicial” les concentracions davant del Palau de Justícia. Diuen que les protestes pretenen “influir” en la presa de decisions dels jutges”. Per què es van produir les manifestacions tan multitudinàries després de la retallada de l’estatut? No va atacar el Constitucional a l’aprovat en el Parlament català, l’espanyol, el votat per Catalunya i confirmat pel rei? Segur que el govern espanyol no ha “influït” en el Constitucional i en la Fiscalia General per a la imputació del president Artur Mas i les dues conselleres? Què suggereixen els fets objectius? És un autèntic demòcrata, encara que voti NO, aquell qui recolzi això i s’impedeixi la democràcia?

Saben els votants del no quant els costa el seu vot? Publicat al diari Gara: “Ser espanyol li costa a cada basc 730€ a l’any”. I als catalans dependre d’Espanya? Més de 2.000 €/any per persona, incloent-hi nens i jubilats! Són conscients els que volen seguir a Espanya de quant castiguen a les seves famílies i el molt que es podria fer si es disposés d’aquests recursos? Hi ha perspectives de millora? Cap! Ni un sol dirigent autonòmic està disposat a cedir 1 € a Catalunya. En què milloraran les seves vides i les dels seus seguint depenent d’Espanya? Què és el coherent? Fidelitat a qui ignora i castiga o fidelitat a la pròpia família, al benestar que mereixen?

Recolzen els votants del No els criteris de despesa de l’estat espanyol? Súper publicat: “Segons la CE, el Govern resultant de les properes eleccions generals haurà de revisar el pla pressupostari i retallar 10.000 milions de €”. A qui castigarà aquest import? A la construcció de més AVES ruïnosos? Publicat: “Els 28 habitants d’Otero de Sanabria (Zamora) tindran una estació d’AVE. La ministra Ana Pastor satisfà així les reivindicacions veïnals de tota la comarca que compta amb un total de 6.500 persones”? I l’eix mediterrani? I les rodalies de Catalunya? I les carreteres catalanes de responsabilitat estatal? I la connexió Barcelona-Girona o Tarragona sense peatge? I…? Això és el que volen els qui voten No per seguir depenent d’Espanya? És coherent?

Recolzen els votants del No castigar les famílies catalanes necessitades? Publicat: “El Tribunal Constitucional ha suspès, de forma cautelar, la llei del Codi de Consum amb el qual el govern català preveia lluitar contra la pobresa energètica i les execucions hipotecàries”. Pot un ciutadà amb dignitat, amb sentit de la justícia social,  respectar a un Constitucional que castiga d’aquesta manera als qui més ho necessiten? Poden recolzar a un estat que, a més d’espoliar 16.000 milions €/any, que obliga a les retallades en educació, sanitat, infraestructures, tampoc permeti socórrer a qui més ho necessita? Poden sentir-se satisfets votant a favor de qui actua així…? 

És coherent votar “NO” i renunciar a una millor qualitat de vida? Publicat: “Si Catalunya declara la independència prendria una porció important del poder econòmic d’Espanya. Catalunya és “col·laborador fonamental per a l’economia d’Espanya”. Qui ho diu? El canal nord-americà CNBC. Té uns 400 milions d’espectadors i una vintena de canals arreu del món. Què ofereixen les opcions independentistes? Optimitzar la qualitat de vida de tots els habitants de Catalunya pel que generen i aporten! Què ofereixen les opcions dependentistes? Renunciar al benestar de tots els habitants de Catalunya per dependre i beneficiar a l’estat espanyol? Si es pot viure millor, és coherent votar per viure pitjor? És lògic castigar i auto castigar-se?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ  / Facebook / dignitat@hotmail.com

Exit mobile version