La Garriga Digital

Concentració de suport a les autoritats imputades pel 9N

thumb concentració pro 9N

Convocats per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associcació de Municipis per la Indepencència i l’Associació Catalana de Municipis, ahir 13 d’octubre desenes de persones varen desafiar la pluja i es varen reunir a la plaça de l’Església per donar suport a les autoritats imputades per haver fer possible el passat 9 N i en defensa de la democràcia.

L’alcaldessa de la Garriga, Mertixell Budó, secundada per altres càrrec electes del Consistori, va ser l’encarregada de llegir el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que diu així:

 “L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

– El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.

– Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.

– El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.

– En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.

– Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català”.

Exit mobile version