Avui us portem una recepta molt típica a Catalunya, però sobretot a les terres de Lleida i Tarragona. Us parlem de la coca de recapte, recepta que té com a base principal una massa de pa feta amb farina, llevat, aigua i oli.
Moltes vegades s’ha dit que la coca de recapte és la pizza catalana i, per parlar dels seus orígens, ens n’hem d’anar uns segles enrere fins arribar a l’època dels àrabs.
Però ja més propers als nostres dies, la tradició d’aquesta recepta parla de quan els nostres avis i besavis no disposaven de forn a casa. El que es feia era anar casa per casa i fer el recapte del que cadascú podia aportar, ja fossin pebrots, albergínies, cebes, arengades o botifarres, i tot el que es recollia es portava al forner del poble, on es feien les coques per, després, repartir-les entre tots.
Potser per això avui dia és molt normal trobar als forns aquesta especialitat.
Nosaltres hem seguit força la tradició però hem volgut fer una petita aportació i hi hem afegit uns camagrocs que vam collir fa uns dies, ara que estem en temps de bolets.
Bon profit!!