Coca de recapte amb verdures, anxoves i camagrocs

0
856

Avui us portem una recepta molt típica a Catalunya, però sobretot a les terres de Lleida i Tarragona. Us parlem de la coca de recapte, recepta que té com a base principal una massa de pa feta amb farina, llevat, aigua i oli.

Moltes vegades s’ha dit que la coca de recapte és la pizza catalana i, per parlar dels seus orígens, ens n’hem d’anar uns segles enrere fins arribar a l’època dels àrabs.

Però ja més propers als nostres dies, la tradició d’aquesta recepta parla de quan els nostres avis i besavis no disposaven de forn a casa. El que es feia era anar casa per casa i fer el recapte del que cadascú podia aportar, ja fossin pebrots, albergínies, cebes, arengades o botifarres, i tot el que es recollia es portava al forner del poble, on es feien les coques per, després, repartir-les entre tots.

Potser per això avui dia és molt normal trobar als forns aquesta especialitat.

Nosaltres hem seguit força la tradició però hem volgut fer una petita aportació i hi hem afegit uns camagrocs que vam collir fa uns dies, ara que estem en temps de bolets.

Bon profit!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.