Arts i cultures per la pau

0
CARTELL ASHILA_jornades

L’Associació Cultural Asilah col·labora en el cicle pel foment de la pau de l’Ajuntament de la Garriga organitzant les jornades Arts i Cultures per la Pau els propers dies 1, 2 i 3 d’octubre, també en col·laboració amb la Fundació Pax, en el concurs infantil de dibuix Mines contra Mines, on les mines dels nostres llapis de treball son les banderes de cultura i pau contra les mines antipersones i els actes bèl·lics.

Començaran les jornades el dijous dia 1 a les 18:00 h amb un acte intercultural en el que, pintors d’origen marroquí expressament vinguts de diferents indrets, juntament amb els pintors de la Fundació Fornells Pla-Conxa Sisquella de la Garriga, exposaran les seves obres en la seu d’aquesta última i desenvoluparan una taula rodona per a parlar la seva visió de la pintura contemporània en un món de pau i convivència.

El divendres dia 2, a partir de les 16:00 h, s’obrirà al públic la Khaima (una gran tenda àrab que s’aprofita per a fer actes socials, celebracions i festejos) i després s’inaugurarà l’exposició per la pau Memòria de la Batalla del Rif, amb l’objectiu de sensibilitzar la gent que les guerres no tenen guanyadors, sinó que tots els que participen en el conflicte en surten perdedors, sobretot la població civil.

El mateix dia 2 d’octubre, a la seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà (Can Ramos), se celebrarà la conferència i taula rodona Cultura, art i convivència per la pau, en la que representants de diferents religions i experts en el diàleg interreligiós debatran sobre el concepte que la religió mai és una eina per facilitar conflictes sinó per solucionar-los. Hi haurà traducció simultània d’aquest acte.

En acabat la conferència, a la Khaima s’hi farà un sopar àrab pels seus participans.

Per últim, el dia 3 d’octubre es faran concerts de música sud-americana i àrab a l’Auditori i, a la Khaima, el concurs infantil de dibuix Mines contra Mines. L’entrega dels premis d’aquest concurs es farà el dia 4 d’octubre a la pròpia tenda àrab.

Frederic Moreno, President de l’Associació Cultural Asilah

Article anteriorNo només en escons
Article següentEls resultats electorals del 27S
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.