Si haguéssim de destacar una hortalissa pròpia de la tardor, no dubtaríem en parlar de la carbassa, que posseeix una quantitat important de propietats beneficioses per al nostre organisme: parlem d’aigua (90%), a més de proteïnes i carbohidrats. Pel que fa a les vitamines que conté, cal destacar un alt contingut de vitamina A, bona per a la vista, la pell i el creixement dels ossos.
Sembla ser que un dels compostos de la carbassa, la cucubitacina és, segons assajos de laboratori, efectiva contra el creixement de cèl·lules cancerígenes de pit, pulmó i còlon.
Per aquesta i per moltes altres raons el seu consum és clarament recomanable. I de quina manera la podem consumir? Doncs podem fer-ne cremes, melmelades o postres, com per exemple una tartaleta acompanyada de panses i canyella; també es pot utilitzar com a base d’una pizza i acompanyar-la de formatge de cabra. Si volem fer un plat on la carbassa sigui l’ingredient principal, és recomanable fer-la al forn, ja que, d’aquesta manera, es potencia el seu gust.
Nosaltres avui hem preparat una melmelada de carbassa per acompanyar aquests formatges francesos.