Melmelada de carbassa

0
158

Si haguéssim de destacar una hortalissa pròpia de la tardor, no dubtaríem en parlar de la carbassa, que posseeix una quantitat important de propietats beneficioses per al nostre organisme: parlem d’aigua (90%), a més de proteïnes i carbohidrats. Pel que fa a les vitamines que conté, cal destacar un alt contingut de vitamina A, bona per a la vista, la pell i el creixement dels ossos.

Sembla ser que un dels compostos de la carbassa, la cucubitacina és, segons assajos de laboratori, efectiva contra el creixement de cèl·lules cancerígenes de pit, pulmó i còlon.

Per aquesta i per moltes altres raons el seu consum és clarament recomanable. I de quina manera la podem consumir? Doncs podem fer-ne cremes, melmelades o postres, com per exemple una tartaleta acompanyada de panses i canyella; també es pot utilitzar com a base d’una pizza i acompanyar-la de formatge de cabra. Si volem fer un plat on la carbassa sigui l’ingredient principal, és recomanable fer-la al forn, ja que, d’aquesta manera, es potencia el seu gust.

Nosaltres avui hem preparat una melmelada de carbassa per acompanyar aquests formatges francesos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.