El món ens mira i ens compta!

0
junts pel_si_logo

Darrers instants abans de fer història. El món ha assumit que aquest diumenge Catalunya celebra el Referèndum per la independència: des dels partits unionistes fins les cancelleries més allunyades del país, inclosos els mitjans de comunicació més influents del món.

Votem un Sí o un No. Hi ha poc joc per a mitges tintes o clàusules condicionals. El món ens mira, i sobretot ens compta. Cal una victòria aclaparadora per encetar una nova realitat. Tothom ha d’anar a votar, perquè com més Sís sumem, més clar serà el missatge al món i més contundent el mandat als nostres representants elegits.

El vot de diumenge té una vigència a curt termini i una altra llarg termini. A curt, NO encomanem les polítiques dels propers quatre anys: per a les eleccions ideològiques no passarà gaire temps. Vindran poc després, i seran per anomenar l’assemblea constituent, i més endavant el nou parlament. Ho farem bé. A llarg termini, el vot del Sí del 27 de setembre abasta la resta de les nostres vides i les vides dels més joves. Votarem per l’herència dels que “han viscut –o han mort– per salvar-nos els mots” i el llegat “solemne a la història”. Aquesta és la proposta nítida de Junts pel Sí.

Per això Junts pel Sí està formada pel gran ventall ideològic del país: gent dels moviments socials, de l’obrerisme, de l’empresa, de la cultura, de l’esport. Hi figuren persones dels sectors més progressistes de la política catalana, amb els partits Esquerra Republicana i Convergència Democràtica de Catalunya. Aquest darrer, la opció més votada, amb diferència, les darreres eleccions al Parlament. Sense tothom, no ho farem. I tampoc faríem la Catalunya per a tothom, “i que en acabat que cadascú es vesteixi com bonament li plagui”. Així ho han entès els 700 garriguencs i garriguenques candidats de Junts Pel Sí.

Diumenge al vespre, amb qui voleu que us comptin? Hi ha dues opcions: els que volen que tot continuï igual i els que estan per fer la transformació democràtica i social més important de la història de Catalunya, una de les més importants d’Europa i la que de veritat, de veritat, provocarà el canvi del model d’estat a Espanya.

No hi ha partit de tornada. Aquest diumenge, “assumiràs la veu d’un poble”. Vota sí. Vota Junts Pel Sí.

JUNTS PEL SÍ la Garriga

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal de dimecres 30 de setembre de 2015
Article següentPer què votar Junts pel Sí
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.