Avui us parlarem d’una fruita molt popular que, tot i que en mengem durant tot l’any, el millor moment per consumir-la és durant els mesos d’agost i setembre.
Des del punt de vistra nutricional cal destacar que el seu consum ajuda a reduir el nivell de colesterol present a la sang gràcies a la pectina que conté i que impedeix la reabsorció del colesterol intestinal produït per la bilis en la digestió dels aliments. A més, té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors.
A l’hora de consumir-la és aconsellable fer-ho amb la pell, sempre i quan sigui d’origen ecològic, ja que les vitamines es troben a la pell, però si no és ecològica, cal pelar-la, perquè és on s’hi acumulen els pesticides, les ceres que hi posen perqué tinguin bon aspecte i això no es gens bo per al nostre organisme.
Aquesta fruita dóna molt de joc a la cuina, per la qual cosa podem preparar-la de moltes maneres: en forma de melmelada, al forn, com a guarnició d’una carn, acompanyant un foie o sinó sempre podem fer el típic pastís de poma com el que hem preparat nosaltres i que tant ens agrada.