Catalunya Sí Que Es Pot de la Garriga lamenta la instrumentalització de l’ofrena floral en motiu de la Diada Nacional de Catalunya

0
thumb catalunya si que es pot

Com cada 11 de Setembre a la Garriga, l’entitat Òmnium Cultural organitza una ofrena floral en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Com a assemblea local de Catalunya Sí Que Es Pot ens hagués agradat participar-hi tal i com ho ha vingut fent ICV-EUiA, l’únic partit integrat en la confluència que fins ara tenia presència al municipi.

Aquest any però, renunciem a participar-hi perquè creiem que aquest acte ha estat instrumentalitzat per la candidatura Junts pel Sí. La voluntat del President de la Generalitat de fer coincidir el primer dia de campanya amb l’11 de Setembre, al nostre entendre té una voluntat clara de convertir la Diada en el primer acte massiu de campanya, vinculant el seu clímax emocional a la pretensió d’atribuir un caràcter plebiscitari a la contesa. El fet que l’entitat convocant estigui vinculada a aquesta candidatura i que a més la persona triada per llegir el manifest sigui una candidata, ens porta a prendre aquesta decisió.

Com a força catalanista i amb llarga trajectòria dels seus components en la lluita per les llibertats nacionals, ens dol no poder participar en aquest acte que sempre havia estat inclusiu. Però no podem passar per alt la instrumentalització política que s’ha fet de la diada nacional convertint-la en el primer dia de campanya. Així doncs, volem reivindicar la diada com una festa inclusiva que reculli tota la pluralitat del catalanisme polític.

Assemblea de Catalunya Sí Que Es Pot a la Garriga

Article anteriorLa Garriga, “Vila Florida”
Article següentL’Ajuntament convoca una reunió extraordinària amb motiu de la crisi humanitària europea
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.