Saben que perillen les pensions espanyoles?

0
thumb junts pels si

Pensió és aquella quantitat que hom cobra periòdicament de l’estat, institució o organisme, etc., pel fet d’haver prestat uns serveis durant anys i haver cotitzat com a empleat per compte d’altri o com a treballador autònom. Existeixen determinades pensions per la mort d’un familiar o per una disminució física o psíquica, com són les de viduïtat, orfenesa i invalidesa.

Actualment, el dèficit de la Seguretat Social supera els 30.000 milions i a la guardiola li queda un any i mig de vida, segons publica El País. El BBVA i l’OCDE avisen que Espanya no podrà mantenir les seves pensions i haurà de rebaixar-les a 500 €/mes. El setmanari alemany Der Spiegel acusa a Rajoy de “saquejar” el fons de reserva de les pensions per evitar el rescat. S’ha fet “en silenci” i ha passat “gairebé desapercebut pel públic”, però es dubta que el perill hagi passat. Són conscients els votants que les pensions a pagar per l’estat espanyol estan en gran perill? Saben que aquesta actuació del PP és legalment dubtosa?

Cal insistir que les pensions i prestacions actuals es paguen amb les cotitzacions dels treballadors en actiu. És important tenir clar aquest concepte! Les pensions les paguen les persones que treballen i cotitzen en cada moment. Espanya té més atur que Catalunya i sous molt més baixos, cosa que significa que una Catalunya independent, amb més treballadors per pensionista i més sou, podrà pagar amb més seguretat als seus pensionistes i probablement xifres més altes.

Per si quedaven dubtes, en la presentació dels pressupostos generals de l’estat per al 2016, el subsecretari d’estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, ha declarat que els ingressos per cotització són insuficients per atendre les pensions i que el fons de reserva està a punt d’exhaurir-se. Ell mateix contempla que les pensions de viduïtat i orfenesa s’haurien de satisfer amb impostos (IRPF, IVA, SOCIETATS…) i no amb cotitzacions socials. En una paraula, a càrrec dels pressupostos generals de l’estat. Aquesta és la crua realitat de la qual se’n parla ben poc i que la gran majoria de la gent desconeix.

El que resulta més curiós, per no dir vergonyós, és el que diu l’estat, els partits polítics unionistes i la premsa de Madrid, tots en contra del procés català, on asseguren que, en una Catalunya independent, els jubilats no percebran les seves pensions. El candidat Garcia Albiol, per exemple, va fer-ne un míting ressaltant aquesta circumstància amb molta vehemència. Menteixen a propòsit … o no tenen altra cosa a oferir? Tot aquell que amenaça i utilitza el fantasma de la por és perquè no sap fer altra cosa o… està mancat d’arguments.

El governador del Banc d’Espanya va assegurar que el sistema actual no garanteix el nivell de pensions que esperen els ciutadans i, augura una baixada de les pensions a curt termini. Som conscients que és exactament tot el contrari del que assegura una Catalunya Independent? Tenen en compte els treballadors actuals, que cotitzen a la Seguretat Social, que Catalunya té més treballadors per jubilat i més aportacions a la caixa per a pensions? Què és el coherent per a qui desitgi optimitzar recursos de cara a la seva jubilació? Seguir en una Espanya que no podrà pagar-les i les haurà de rebaixar… o optar per una Catalunya que li oferirà un millor nivell de vida?

Nosaltres ho tenim clar, nosaltres Junts Pel Sí.

Junts Pel Sí, la Garriga 

Article anteriorEls socialistes de la Garriga participaran a l’Homenatge a la Senyera
Article següentLa Garriga, “Vila Florida”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.