Coca de cecina, foie i figues

0
158

Aprofitant la nostra estada per terres de Lleó no hem pogut deixar perdre l’oportunitat de degustar alguns dels seus excel·lents productes, com ara la cecina.

Aquesta paraula, que prové del llatí siccus i que significa sec, és utilitzada quan es parla de la carn de boví, encara que també es pot fer cecina d’altres tipus de carn com el poltre o el cérvol i es pot elaborar a partir de diferents parts de l’animal com són la tapa, la contra, el cap de mort i el maluc, i han de pertànyer a la categoria de 1ªA.

La seva elaboració consta de sis operacions que són: el perfilat (que és donar forma a la peça), el salat, el rentat, l’assentament (el temps que la peça es penja a l’aire, de 30 a 45 dies, perquè perdi tota l’aigua i així la sal pugui penetrar-hi millor), el fumat (utilitzant llenya de roure o alzina, les peces es fumen entre 12 i 16 dies i això els dóna un toc característic) i finalment la curació (que és quan les peces es pengen en assecadors naturals proveïts de finestres amb obertura regulable que permeti controlar tant la temperatura com la humitat mitjançant el sistema tradicional d'”obrir i tancar finestres”. La temperatura ha d’estar entre 10°C i 12°C i la humitat relativa del 75%-80%. En aquests locals o en cellers romandran fins a completar la seva maduració, no sent inferior a 7 mesos).

Avui hem preparat una recepta molt senzilla pel que fa a la seva elaboració, ja que els ingredients per si sols ja ho diuen tot: coca de cecina, foie i figues.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.