59è Aplec de la Sardana

0
thumb cartell aplec2015

La Garriga prepara per dijous 10 de setembre l’edició número 59 del seu Aplec de la Sardana, una cita remarcable dins el calendari sardanista que reuneix prop d’un miler de participants cada any.

Les cobles Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona amenitzaran l’acte amb la interpretació d’un total de 25 sardanes. D’entre aquestes cal recalcar l’estrena d’una sardana del compositor Joan Làzaro (Manresa, 1944) i la sardana ‘la Garriga’ de Francesc Mas Ros, interpretada de conjunt per les 3 formacions al finalitzar l’aplec.

 L’Agrupació Sardanista organitza la tradicional botifarrada popular servint més de 500 entrepans d’aquest embotit típic de la Garriga per a totes aquelles persones que vulguin quedar-se a sopar a partir de quarts de nou del vespre. Alhora, tots aquells sardanistes que vulguin competir podran participar a la sardana de concurs de  colles improvisades amb premis, coca i cava per a totes les colles inscrites i que tindrà lloc abans de mitja nit.

 Com és costum des de fa anys, a les 12 de la nit les sardanes s’aturaran per donar pas al tradicional Homenatge a la Senyera organitzat per la secció local d’Òmnium Cultural. L’acte, que començarà amb el Ball de l’homenatge, comptarà també amb l’ofrena floral de les entitats i partits i la interpretació del Cant dels Segadors i del Cant de la Senyera, essent només il·luminat amb la llum d’una trentena de torxes portades per voluntaris de l’ANC. Enguany, però, l’aplec pren un caràcter més simbòlic i transcendental  atès que coincideix amb l’inici de la campanya electoral de les eleccions del 27-S, i comptarà amb la participació de l’actriu Montserrat Carulla, que llegirà el manifest de la Diada Nacional de Catalunya.

  Quan? Dijous 10 de setembre de 2015, a les 20.30 Hores.

 On?  Pista Esportiva núm. 1. La Garriga

 En cas de pluja l’aplec se celebrarà al pavelló de Can Noguera.

 

Agrupació Sardanista la Garriga

Carretera Nova, 69. 08530 la Garriga

agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com     www.agrupaciosardanista.entitats.lagarriga.cat

Twitter: @sardanesgarriga          Facebook: Agrupació Sardanista la Garriga

Article anteriorLa “Botiga al Carrer” arriba a la 9a edició
Article següentComprem l’invent
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.