La Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella acull l’exposició fotogràfica “3 orígens”

0
thumb 3 origens

Del 6 de setembre al 25 d’octubre la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella de la Garriga acollirà l’exposició temporal “3 orígens”, dedicada a la fotografía analógica.

L’exposició, que s’inaugurarà a les 12 del migdia, presenta l’obra de tres fotògrafs que treballen amb la fotografia analògica, cadascun d’ells en la seva particular i pròpia línia de treball, però tots tres experimentant i cercant noves vies expressives a partir de les tècniques tradicionals de la fotografia.

Els fotògrafs que presenten les seves fotografies són Joan Teixidor (Barcelona, 1977), Esteban Lahoz (Saragossa 1987) i Viktor Kostenko (Odessa 1991).

Joan Teixidor:

“Experiments”:  És una sèrie de fotogrames, aiguagrames, fonogrames i quimigrames de contacte, imatges obtingudes dins la càmera fosca, on la llum incideix sobre el paper fotogràfic i li transmet les textures i opacitats pròpies de la matèria intercalada.

Els experiments declaren el moment vital, les visites, l’intuït, l’inesperat.  De nou, la llum en l’espai-temps i la reacció química transmeten la imatge que explica i transforma la realitat.

 Esteban Lahoz:

“Subtròpic” és fruit d’una vivència personal que s’inicia aprop del lloc on la Història situa l’origen de l’espècie humana. La globalització en la que ens trobem immersos ha provocat la desacralització de la Natura donant origen a un planeta en permanent conflicte. Habitar la Terra passa avui per viure en llocs on sigui possible sentir-la, desterrant la idea de que l’Home la pot controlar. Subtròpic qüestiona si hem oblidat els nostres origens, si hem traït als nostres avantpassats.  Mostra les cicatrius que la intervenció humana provoca a la nostra Mare Terra, però també l’esperança i el camí que condueix a un nou renaixement, a un lloc on la intimitat no es relacioni amb la ruïna. 

Viktor Kostenko:

“Centelleigs”: Encara recordo com si fos ahir la meva arribada a La Garriga. Era de nit i jo viatjava a la part de darrera del taxi que ens havia recollit a l’aeroport. Vaig deixar que les llums dels fanals m’anessin hipnotitzant a poc a poc perquè no volia adonar-me del que estava passan. Havia vist el clarejar a Odessa, La Perla del Mar Negre, i ara, enfosquia a mes de tres mil quilòmetres, a un poble ple de passejants sense rostre. Després de quinze anys, m’he tornat un passejant més, a la recerca de records al poble que em va veure renéixer. Un poble ple de centelleigs  en mig de la nit que tothom ha vist alguna vegada, però segurament no ha contemplat mai.

Sobre els fotògrafs:

Joan Teixidor (Barcelona, 1977)

Sociòleg. El 2008 fa el gir la fotografia. Els seus projectes es basen en els col·lectius humans i la naturalesa que tracta mitjançant el reportatge, el retrat, la instantània i l’entorn proper. Manté constant una línia experimental en tots els seus treballs. Actualment, imparteix tallers de fotografia argèntica al seu laboratori de La Garrtoxa.

Esteban Lahoz (Saragossa 1987)

Llicenciat en Belles Arts per la UB i Màster Photoespaña. En els seus projectes recull la inquietud pels efectes de la globalització. Actualment treballa en la sèrie “The Green Mile” la seva preocupació per la resta de les espècies animals. 

Viktor Kostenko (Odessa, 1991).

Fotògraf. Va començar a experimentar amb la fotografia des de molt petit però no va ser fins al 2009, en un viatge a la seva terra natal, quan es va comprar la seva primera càmera analògica, que es va adonar del que realment significava aquesta disciplina per a ell. Des de llavors comença a fotografiar el seu entorn mes proper. Des de llargs viatges en cotxe amb els seus amics fins a la cerca, en les seves vivències actuals, d’una infància interrompuda.

Trobareu més informació a:

Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

C. Calàbria 208-210

www.fornellsplaiconxasisquella.org

fundacio@fornellsplaiconxasisquella.org

 

Activitats paral·leles a l’exposició:

Diumenge 13 de setembre, a les 12h

Visita comentada a l’exposició a càrrec dels seus autors.

Diumenge 20 de setembre, d’11 a 13h

Taller de fotogrames directes o rayogrames o schadografIes o imatges fotogèniques a càrrec de Can Xic.

Un fotograma és una imatge fotogràfica obtinguda sense l’ús d’una càmera: col·locant objectes sobre d’una superfície fotosensible, com el paper fotogràfic, i exposant-la a la llum s’obtenen “fotografies”.

Al taller veurem com han utilitzat aquesta tècnica artistes com Man Ray, Henry Talbot, Lâzló Moholy-Nagy o Christian Schad. De quina manera es fèien els fotogrames i com els podem fer ara amb els nous materials analògics. Farem fotogrames directes d’objectes, i també experimentarem composant amb retalls de paper, materials translúcids, retalls de fotolits i tintes opaques.

Places: 10 persones

Preu per persona: 3€

Edat recomanada: adults i nens a partir de 12 anys.

Article anteriorEl garriguenc Ángel Guillén anirà a la llista electoral de Ciutadans al Parlament
Article següentJunts pel Sí, a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.