La No independència… és dependència (85)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Quin balanç ofereix la “moderació” i “seny” de Duran? Paraules d’Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny”. Duran: “Espadaler és un radical de la moderació”. Quant temps ha estat representant -amb molt seny!- el Sr. Duran els catalans al Parlament espanyol? Quantes actuacions -que són llei!-, quants compliments de pressupostos, quantes millores ha obtingut per als catalans? Què ha frenat en el creixent i constant procés de centralització, de regionalització, d’invasió de competències? Quant temps ha estat enganyant -i traint!- als militants i votants de CiU? A qui ha beneficiat realment la moderació i seny del Sr. Duran i a qui beneficiarà la del Sr. Espadaler? Cal insistir: ofereixen una democràcia, llibertat i justícia social moderada, un benestar moderat? Davant aquests irrenunciables valors, quin seny aplicaran els qui tenen l’opció de decidir el 27-S?

Podem un programa no líquid, sinó gasós? Paraules d’Iglesias: “Respectaré la voluntat democràtica dels catalans”. Iglesias nega el caràcter plebiscitari del 27-S: “No és viable que unes eleccions només a Catalunya decideixin la seva relació amb Espanya”. Què pensar davant declaracions tan contradictòries segons el lloc o mitjà en què les fa? Alhora, publicat “Rabell, que es va posicionar a favor del si-sí en el 9-N, encaixa amb el perfil de candidat a la presidència per “Catalunya sí que es pot”. “Rabell i la confluència defensen la idea que la seva candidatura ha de poder sumar a independentistes i no independentistes”. És coherent aquesta aliança? Qui enganya a qui? Què votaran els qui optin per aquesta alternativa tan poc fiable? És coherent votar a qui es contradiu? Aquests vots del 27-S serviran per a una independència, justícia social, democràcia real, benestar, etc., o per seguir dependent i patint?

Baixen de categoria democràtica els militants i votants d’ICV? Publicat: “Herrera fa un pas enrere per aplanar el pacte amb Podem”. És perdre protagonisme i representació només de militants i votants catalans per passar a dependre d’un partit de clara visió estatal espanyola. És passar de primera a segona divisió. Podran expressar-se i votar lliurement com fins ara sense l’orientació i/o “censura” de Podem? No és probable! A qui votaran realment aquests militants i votants que fins ara optaven per Iniciativa i la seva història a favor dels treballadors? A l’antic PSUC tan compromès amb Catalunya, o al nou a casa com Podem? De debò creuen que depenent de Podem l’estat espanyol podrà materialitzar una millor justícia social que essent independents? En definitiva, votaran interessos i prioritats de les famílies catalanes, o es subordinaran als interessos i prioritats d’un partit tan clarament espanyol? Què votar el 27-S? Independència o dependència? Recursos per a la justícia social a Catalunya, o limitació que obliga a retallades?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook.

 

 

dignitat@hotmail.com

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal de juliol
Article següentFlors de tomàquet xerri farcides
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.