La No independència… és dependència (85)

0
143

Quin balanç ofereix la “moderació” i “seny” de Duran? Paraules d’Espadaler: “Estem preparats per liderar la revolució del seny”. Duran: “Espadaler és un radical de la moderació”. Quant temps ha estat representant -amb molt seny!- el Sr. Duran els catalans al Parlament espanyol? Quantes actuacions -que són llei!-, quants compliments de pressupostos, quantes millores ha obtingut per als catalans? Què ha frenat en el creixent i constant procés de centralització, de regionalització, d’invasió de competències? Quant temps ha estat enganyant -i traint!- als militants i votants de CiU? A qui ha beneficiat realment la moderació i seny del Sr. Duran i a qui beneficiarà la del Sr. Espadaler? Cal insistir: ofereixen una democràcia, llibertat i justícia social moderada, un benestar moderat? Davant aquests irrenunciables valors, quin seny aplicaran els qui tenen l’opció de decidir el 27-S?

Podem un programa no líquid, sinó gasós? Paraules d’Iglesias: “Respectaré la voluntat democràtica dels catalans”. Iglesias nega el caràcter plebiscitari del 27-S: “No és viable que unes eleccions només a Catalunya decideixin la seva relació amb Espanya”. Què pensar davant declaracions tan contradictòries segons el lloc o mitjà en què les fa? Alhora, publicat “Rabell, que es va posicionar a favor del si-sí en el 9-N, encaixa amb el perfil de candidat a la presidència per “Catalunya sí que es pot”. “Rabell i la confluència defensen la idea que la seva candidatura ha de poder sumar a independentistes i no independentistes”. És coherent aquesta aliança? Qui enganya a qui? Què votaran els qui optin per aquesta alternativa tan poc fiable? És coherent votar a qui es contradiu? Aquests vots del 27-S serviran per a una independència, justícia social, democràcia real, benestar, etc., o per seguir dependent i patint?

Baixen de categoria democràtica els militants i votants d’ICV? Publicat: “Herrera fa un pas enrere per aplanar el pacte amb Podem”. És perdre protagonisme i representació només de militants i votants catalans per passar a dependre d’un partit de clara visió estatal espanyola. És passar de primera a segona divisió. Podran expressar-se i votar lliurement com fins ara sense l’orientació i/o “censura” de Podem? No és probable! A qui votaran realment aquests militants i votants que fins ara optaven per Iniciativa i la seva història a favor dels treballadors? A l’antic PSUC tan compromès amb Catalunya, o al nou a casa com Podem? De debò creuen que depenent de Podem l’estat espanyol podrà materialitzar una millor justícia social que essent independents? En definitiva, votaran interessos i prioritats de les famílies catalanes, o es subordinaran als interessos i prioritats d’un partit tan clarament espanyol? Què votar el 27-S? Independència o dependència? Recursos per a la justícia social a Catalunya, o limitació que obliga a retallades?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook.

 

 

dignitat@hotmail.com

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.