Avui us portem un plat molt conegut, podríem dir que arreu, tot i que el seu origen és francès, més concretament de la Bretanya.
Si volem anar més enrere, però, hauríem de remuntar-nos a l’època dels romans, ja que, per aquell temps, ja en menjaven, ja fos per celebrar la tornada de la primavera o per demanar una bona collita.
A França, la primera recepta de creps data del 1390 i es considerava un aliment bàsic, com ho era el pa: la massa de les creps està feta a base de farina, ous i llet i es cuina a temperatura alta.
Quan s’elabora la massa és important deixar reposar-la com a mínim una hora perquè, d’aquesta manera, quedarà més homogènia i densa, ja que les partícules de la farina s’hauran hidratat correctament i això fins i tot es notarà en el sabor final de la crep.
Es poden fer dolces i farcir-les de tot el que se’ns passi pel cap, com ara xocolates, melmelades, gelats, etc., i també les podem trobar salades i amb els farcits que més ens agradin.
Nosaltres, avui, ens hem decidit per una crep dolça farcida de gelat d’Oreo casolà.