La No independència… és dependència (83)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Falta un qualificatiu que és… clau? Publicat: “Podem justifica la circumscripció única per triar candidats perquè vol un equip “amb visió d’estat”. Què significa per als catalans “visió d’estat”? Cal interpretar visió d’estat… espanyol. O, potser,  castellà? Com ha afectat -i afecta-  negativament aquest concepte als habitants de Catalunya? Visió d’estat modern, plurinacional i obert com Suïssa o Canadà, o d’estat centralitzador, colonitzador (veure definició), i explotador? En què és millor Podem que els partits d’origen i obediència exclusivament catalana? Què votar? Un estat nou, o un d’obsolet?

Unitat i solvència d’Espanya? Publicat: (Govern espanyol sobre enquesta del CEO) “Els catalans prefereixen la unitat i solvència d’Espanya”. Tots els catalans o només un 50% que votarien NO a la independència? Es pot parlar d’unitat quan és clarament la meitat? Està segur el govern que aquest 50% desitgen una Espanya com la que ara manté? On situen les aspiracions, utòpiques, de federalisme (ps©oe), confederalisme (Unió), estat sobirà dins d’Espanya (ICV), reforma de la constitució (C’s, Podem)? D’altra banda, Espanya solvent políticament, econòmicament i judicialment? Els indicadors no suggereixen precisament solvència! Davant la realitat, què decidir a Catalunya? Veritable solvència o insolvència demostrada?

Què vol realment el 50% “dependentista”? Publicat: “El ‘no’ a la independència guanyaria a Catalunya amb un 50% dels vots davant d’un 42,9% del ‘sí’”. Prefereix dependència en lloc de llibertat? Models del passat, resignació i submissió en lloc de decidir per si mateixos un model de futur? Ser administrats, explotats, mantenir el dèficit fiscal que li imposin en lloc de gaudir del benestar pels recursos que generen? Retallades obligades i desigualtats en lloc de la justícia social avançada? Democràcia real en lloc de pseudo democràcia? Perquè això demostra la dependència de l’estat espanyol! Pensant en els fills és millor que el que vol el 43% independentista?

És útil votar als partits “dependentistes”? Publicat: “El PSC reclamarà una reforma constitucional al programa del 27-S però aparca el dret a decidir” Reclamar, a qui? Al PSOE, PP, Podem, Ciutadans, UPyD? Renunciar al dret a decidir no és una explícita declaració de dependència? Amb ella, no hi ha una expressa declaració de submissió, vassallatge, acceptació del que vulguin decidir per a tots els catalans els partits espanyols? Pot qualificar-se de demòcrata un partit que nega el seu dret a votar el seu futur als seus propis votants, i deixa que altres decideixin el seu benestar? Què guanya un votant català optant per partits “dependentistes” i renunciant als beneficis de la independència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

Article anteriorTot a punt per la 5a Ruta del Pintxo
Article següentContra les violències masclistes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.