Mini terrinetes de tomàquet ‘cherry’

0
45

Si sou dels que us agrada gaudir dels productes de temporada, ara ens trobem en el millor moment per gaudir d’una hortalissa que ens va arribar d’Amèrica el segle XVI i que no es va cultivar a Europa fins el segle XVIII. Qui havia de dir que ara per ara seria una de les hortalisses més importants a la nostra cuina, tenint un consum mig de 20 kg per persona/any, ja sigui fresc o en conserva.

Les varietats més utilitzades al nostre país són:

-Tomàquet de branca, que és el que normalment s’utilitza per sucar.

-Tomàquet cherry, que és un tomàquet molt petit que s’utilitza per guarnir amanides. Hi ha varietats de color vermell i altres de color groc.

-Tomàquet de penjar, que és molt bo per sucar i que es pot conservar tot l’any penjat en un lloc fresc i sec.

-Els de Montserrat que són buits per dintre i fa que siguin bons per farcir.

-També hi ha els de Pera, que són els més utilitzats per fer conserves. Són carnosos i van molt bé per fer salses.

Després tenim els d’amanir que, com el seu nom indica, són els utilitzats per amanides i dintre d’aquest grup hi ha unes quantes varietats que han tornat a les nostres cuines gràcies a la feina d’un grup de persones que han volgut recuperar antigues llavors de la zona del Vallès i que han fet que els tomàquets pometa, cor de bou, palosanto, tardà i molts més tornin a estar a presents a les nostres taules.

Avui hem preparat unes mini terrinetes de tomàquets cherry.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada