Si sou dels que us agrada gaudir dels productes de temporada, ara ens trobem en el millor moment per gaudir d’una hortalissa que ens va arribar d’Amèrica el segle XVI i que no es va cultivar a Europa fins el segle XVIII. Qui havia de dir que ara per ara seria una de les hortalisses més importants a la nostra cuina, tenint un consum mig de 20 kg per persona/any, ja sigui fresc o en conserva.
Les varietats més utilitzades al nostre país són:
-Tomàquet de branca, que és el que normalment s’utilitza per sucar.
-Tomàquet cherry, que és un tomàquet molt petit que s’utilitza per guarnir amanides. Hi ha varietats de color vermell i altres de color groc.
-Tomàquet de penjar, que és molt bo per sucar i que es pot conservar tot l’any penjat en un lloc fresc i sec.
-Els de Montserrat que són buits per dintre i fa que siguin bons per farcir.
-També hi ha els de Pera, que són els més utilitzats per fer conserves. Són carnosos i van molt bé per fer salses.
Després tenim els d’amanir que, com el seu nom indica, són els utilitzats per amanides i dintre d’aquest grup hi ha unes quantes varietats que han tornat a les nostres cuines gràcies a la feina d’un grup de persones que han volgut recuperar antigues llavors de la zona del Vallès i que han fet que els tomàquets pometa, cor de bou, palosanto, tardà i molts més tornin a estar a presents a les nostres taules.
Avui hem preparat unes mini terrinetes de tomàquets cherry.