Primera valoració de la CUP sobre l’acord de govern de CiU i Acord+ERC

0
CUP la_Garriga_01

El programa que presenta el nou equip de govern per a la legislatura que tot just encetem ens sembla continuista, indefinit, inconcret i retòric.

Malgrat que la reedició d’un pacte amb els mateixos actors pot pressuposar una lògica continuïtat en l’acció de govern, no necessàriament el rumb havia d’esdevenir totalment idèntic. Una mostra n’és la vaguetat indicada en el vincle entre les forces signants on s’adquireixen compromisos als quals, posteriorment, no es dispensa cap tipus de concreció. Haurem d’esperar, suposem, a la redacció de l’esmentat Pla d’Acció Municipal (PAM), per anar esclarint els dubtes.

La revisió del Pla general, l’apartat destinat a l’Agenda 21 i el PAES, o de gestió del verd urbà, entre d’altres, són del tot nominals; la inconcreció en la promoció econòmica sembla partir d’una certa desorientació (“proposem”, “caldrà seguir definint”, s’apel·la a uns misteriosos “agents socials”), tot i que agraïm que es reculli la nostra voluntat d’orientar una economia al servei de les persones, tal com assenyalàvem al nostre programa; com també ens agradaria saber a què es fa referència quan es parla de col·laboració externa en relació a la tasca del Servei Local d’Ocupació o aquests vincles de relació entre l’empresa i els centres educatius.

Així mateix, malgrat l’aposta declarada de l’alcaldessa per la participació, la seva formulació esdevé del tot vague: cal “explorar nous mecanismes” de participació ciutadana, o més aviat ens hem de dedicar a començar a implementar tot allò de què ja disposem? Tampoc entenem l’ús de determinada terminologia: definir un dels eixos com a àrea d’“Identitat” ens sembla, com a mínim, desafortunat (amb, per cert, una de les poques mencions específiques a l’àrea de cultura destinada a les festes populars), així com l’ús d’Ensenyament en lloc d’Educació. També, pel que fa al compromís amb el “procés sobiranista”, sembla com si a hores d’ara no es volgués parlar clarament i oberta, tot evitant donar un suport explícit al “procés cap a la independència”.

En definitiva, hi insistim, poca concreció, vaguetat i continuisme en el que, entenem, és una declaració d’intencions de la tasca que pretén desenvolupar aquest govern en aquesta legislatura que ara arrenca. Confiem, és clar, que molts d’aquests dubtes podran anar-se esvaint de mica en mica i més d’hora que tard, i que els posicionaments en temes clau com la participació, la transparència, la bona gestió i l’interès col·lectiu evolucionin en el millor dels sentits possibles.

Humilment, nosaltres vetllarem per a què així sigui.

Article anteriorEspecial previsió meteorològica de la Revetlla de Sant Joan
Article següentLa Flama del Canigó fa 50 anys
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.