Especial previsió meteorològica de la Revetlla de Sant Joan

0
Marti Oliveras_01

Deixem enrere la primavera i entrem a l’estiu. Un inici d’estiu en què, almenys durant aquests propers dies, el temps farà honor al seu nom.

I és que, després d’uns dies amb domini quasi absolut del sol, aquest dilluns i dimarts venen marcats per la inestabilitat, els ruixats i les tempestes tant típiques d’aquestes dates, que sovintejaran en molts punts de la geografia catalana.

L’acostament d’un sistema frontal, juntament amb una baixa tèrmica que se situarà pràcticament al damunt de casa nostra, serà responsable de la formació de xàfecs i tempestes, especialment aquest dimarts i en zones de muntanya.

Aquest dilluns les tempestes s’han ubicat, bàsicament, a l’entorn del Pirineu. També, ja a les acaballes del dia, alguns nuclis de tempesta encara actius han fregat la Franja de Ponent i les comarques del terç oest del país.

De cara a la jornada de demà, Revetlla de Sant Joan, sembla que la inestabilitat estarà a l’ordre del dia i les tempestes, ja des de primera hora del matí, podran caure a qualsevol indret del país, preferentment cap al Pirineu i Prepirineu.

Ara bé, de cara a la tarda, aquestes tempestes podrien fer-se més importants i acabar descarregant, de forma puntual, fins a la mateixa línia de la costa. Tot i així, creiem que el gruix de la inestabilitat se situaria del Prelitoral cap a l’interior. En aquest sentit, els models donen el màxim de pluja a l’entorn de la Catalunya Central i del Prepirineu, en comarques com el Berguedà, el Ripollès o Osona.

Amb tot, caldrà estar ben pendents del cel, i és que la preparació de la Revetlla perilla per la possibilitat de pluja en molts indrets de Catalunya. De tota manera, a l’hora de sopar i entrada la nit i la matinada, que serà quan realment començarem a celebrar la Revetlla, les tempestes perdrien pistonada i anirien clarament a la baixa per acabar-se desfent.

En dies posteriors, el temps vindria dominat pel sol i la calor. Una calor que té ganes de fer-nos suar però que és, al cap i a la fi, el que ens toca viure per aquestes dates. 

Resumint, doncs: setmana amb calor de ple estiu i amb tempestes durant la tarda i vespre de la Revetlla de Sant Joan. On descarregui refrescarà i, per tant, fareu bé d’agafar un bon jersei si teniu previst allargar la festa.

Donat que aquesta és la última crònica de la temporada, aprofito per acomiadar-me i desitjar-vos un bon estiu. 

Gràcies a tots per la confiança i fins aviat!

Article anteriorTorrada de pasta brisa amb esqueixada de bacallà
Article següentPrimera valoració de la CUP sobre l’acord de govern de CiU i Acord+ERC
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.