La No independència… és dependència (81)

0
Per la_Dignitat_Logo

Qui diu que no és realista l’expulsió de la UE d’una Catalunya independent? Un grup d’experts europeus en la trobada sobre el tema celebrada a Barcelona! Qui i per què amenaça amb una sortida i no reingrés de Catalunya a la UE? Els partits que volen llibertat, dignitat, benestar per a totes les famílies catalanes, o els qui la retallen, els tracten indignament, els perjudiquen en la seva qualitat de vida per afavorir les famílies espanyoles? No és aquesta la realitat objectiva, com demostren els fets? És coherent creure als qui només argumenten el temor pel molt que perdran i no als qui, sent imparcials, informen de la realitat de seguir a Europa? Què volen per les seves famílies, els votants en Catalunya? La il·lusió d’un nou Estat europeu que beneficiï a tots… o la resignació d’una progressiva i negativa dependència d’un obsolet Estat espanyol? Què decidir…?

Què pensar de la nova sentència del TC i del nou recurs anunciat pel Govern espanyol? Un analista polític internacional, diria que Espanya és una democràcia amb separació de poders o amb una clara i evident connexió entre ells? Aquesta evidència situa Espanya entre les democràcies avançades o entre les que es diuen democràtiques i són dictadures o països bananers? Diria l’observador imparcial que el Govern espanyol preveu i evita situacions conflictives com la que ha explotat en la societat catalana, que té dignitat democràtica o que no només no l’evita sinó que la genera, engrandeixen i agreuja? Ignorar o negar la causa d’un problema… no n’allunya la seva solució? És propi d’un país democràtic recórrer en exclusiva a la condemna legal en nom d’una Constitució que impedeix l’expressió democràtica? Quants votants catalans consideren seva l’actual Constitució? Què decidirà un veritable demòcrata el 27-S? Una nova Constitució integradora, avançada i justa o seguir dependent d’una Constitució obsoleta que els ignora, limita i castiga?

Quin efecte té sobre les nostres vides viure més o viure menys endeutats? Quin efecte té per a una empresa, una organització o una família tenir deutes equivalents a tot el que ingressen o tenir-les per “només” un terç del que generen? Coneixen els votants la realitat del deute a Espanya i a Catalunya? Saben que l’Estat espanyol ja està arribant al 98% de tot el que genera i que molts economistes diuen que, o haurà de fer enormes sacrificis i retallades o no podrà pagar-ho mai? Saben que el deute de Catalunya no arriba a un terç del que genera i podria assumir perfectament una part del deute espanyol si s’independitzés sense cap sacrifici per als seus habitants? Aquesta és la realitat de les xifres! Davant aquesta evidència… què decidirà el 27-S un votant conscient, coherent, que pensi en el millor per a ell i la seva família en el futur? Seguir dependent dels qui incrementen un deute inassolible i impagable i els perjudiquen o a qui, gràcies a la independència, asseguren una vida amb un deute perfectament assumible que els beneficia? En definitiva, Catalunya progressivament enriquida… o progressivament empobrida? Què decidir?

Analitzem els resultats de les municipals de cara al 27-S? Ja s’han constituït els ajuntaments després de molt estranyes combinacions. Quin grau de satisfacció tenen els votants del que s’ha fet amb el seu vot? I, sobretot, seguim tenint com a “nord” una democràcia real, dignitat, identitat, justícia, benestar i poc o gens la ideologia, les fòbies i filies a l’hora de votar? Serà realment útil o només testimonial o de protesta? Som partidaris de votar a favor d’aquests valors amb visió a llarg termini en lloc de fer-ho en contra de persones o partits aquí i ara, amb visió a curt termini? Serà important analitzar amb rigor la coherència i el comportament dels nous ajuntaments de cara a la utilitat estratègica del vot en lloc de la utilitat partidista que puguin fer-ne? En definitiva… gestionem el nostre present i futur o deixem que ens el gestionin al marge dels nostres interessos? A la vista del que succeeixi aquests mesos… què ens hi juguem, el 27-S?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

Article anteriorTercer Concert Participatiu de corals, aquest divendres, a la Garriga
Article següentMés de cinc hores de música per a tots els públics
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.