La No independència… és dependència (80)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Algun indici d’acord o tercera via?  Per què s’insisteix en que “cal dialogar i arribar a un acord entre Espanya i Catalunya? És creïble que amb una raonable solidaritat  i dient que Catalunya és una nació es pugui seguir junts? Qui fixa la raonable solidaritat? Serà la que decideixin els catalans o la que se l’hi imposi com fins ara? Hi ha algun polític espanyol, algun ciutadà, disposat a cedir un sol euro en favor dels catalans? I què pensar de dir que Catalunya és una nació? Serà només dir-ho…  O permetre que actuï com a tal amb tot el que això implica: identitat, llengua, cultura, autogestió de recursos, lleis, inversions, etc.? Hi ha algun indici d’una mínima predisposició al diàleg, a l’acord, a la renúncia al tracte colonitzador de Catalunya, al fet que els seus habitants visquin amb la dignitat, llibertat i benestar que mereixen?

 

Farà l’estat espanyol un homenatge als “dependentistes” catalans? Quina ha estat l’aportació de Catalunya a l’estat tenint en compte que aquest admet que són 16.000 milions d’euros any? Quant significa la xifra al llarg dels últims 30 anys de positiu pels espanyols, i de negatiu pels catalans? Quants sacrificis en infraestructures, sanitat, educació i desenvolupament han fet i fan els habitants de Catalunya? És coherent que els independentistes i amb dignitat democràtica vulguin eliminar aquesta enorme injustícia? Sembla que sí! És coherent que hagi votants a Catalunya que vulguin seguir mantenint-la o dubtin a plantar-se? No ho sembla! Agraeixen els espanyols que hi hagi votants catalans disposats a perjudicar el present i futur de les seves famílies per afavorir les espanyoles? No hi ha indicis! Farà Espanya un homenatge als qui tant es castiguen i castiguen els seus veïns per seguir sent dependents i contribuents nets? Què ha de decidir un pare de família a Catalunya amb dignitat democràtica i responsabilitat davant els seus i el seu futur?

Hi haurà més justícia social, menys desigualtat, dins d’Espanya que sent independents? És demagògia o ignorància postergar la independència per centrar-se en la justícia social i eliminar desigualtats? Qui ha creat la situació actual d’enorme explotació econòmica de Catalunya, amb un dèficit admès de milers de milions d’euros que perjudica tota l’economia, obliga a retallades de tot tipus, etc.? Catalunya o l’estat espanyol? Qui admet que deu milers de milions a Catalunya però no els paga mentre la Generalitat té enormes dificultats per als seus compromisos socials? El govern espanyol ho admet! Qui ha portat al fet que Espanya ocupi els primers llocs d’Europa en creixement de la desigualtat social? Els governs espanyols! Els polítics i partits que frenen o s’oposen a la independència de debò creuen que depenent d’Espanya hi haurà més justícia social? S’enganyen o enganyen deliberadament? Com poden demostrar que és millor dependre i ser espoliats, que autogestionar els recursos que genera Catalunya? Què ha de decidir un votant que de debò vol optimitzar la justícia social i minimitzar les desigualtats? Recolzar a qui aspira a la independència “precisament” per justícia social o als qui recolzen la “dependència” i generen desigualtat?

Són demòcrates els qui no volen que es voti? Quins interessos reals persegueixen els qui pressionen al president Mes perquè posposi el 27-S? (PP, PS©OE, C’s, Patronals…) Tenen en compte als 2.300.000 de votants del 9-N o els ignoren completament? Són tan dèspotes il·lustrats que decideixen què convé i prescindeixen totalment de tants votants? Mereixen aquests polítics i organismes la confiança dels habitants de Catalunya? A qui beneficia realment no votar aquest dia? Creuen que postergar-la elimina, pal·lia, la consciència de cada dia més votants catalans amb dignitat democràtica, identitat i anhel de justícia social? Són  coherents amb la societat catalana i els seus drets, o amb l’estat espanyol i les seves imposicions, espolis i autoritarismes? És coherent que els que ignoren al poble català rebin un sol vot? Què ha de decidir un votant amb dignitat democràtica a Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya, per dignitat, què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

                                                      

Article anteriorGran jornada de Corpus a la Garriga
Article següentCorpussari
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.