Reflexionem des de les municipals a les plebiscitàries!

0
thumb Per la Dignitat Logo

Fixem “referències” que ens permetin analitzar resultats i objectius?

– És coherent que una societat madura lluiti per OPTIMITZAR…

El sistema democràtic perquè sigui veritable, modern, amb separació de

  poders, llibertats reals, etc.

La justícia social ,que minimitzi desigualtats i atengui necessitats.

La identitat, valors, cultura de cara a una consolidació creixent.

La dignitat com a ciutadans lliures i protagonistes de la seva destinació.

El benestar mitjançant la gestió dels recursos que generen i reportin a les famílies la qualitat de vida   que mereixen?

– Gaudeix la societat catalana dels màxims nivells de satisfacció en aquests valors? Els fets objectius demostren que no només no els gaudeix, sinó que està en clara reculada pel tracte i decisions de l’estat espanyol!

– Han ofert “totes” les diferents llistes municipals una proposta que satisfaci la demanda majoritària de la societat catalana, o hi ha hagut propostes que porten a la democràcia, justícia, identitat, dignitat, benestar, que proporcionarà la independència, mentre unes altres mantenen la dependència de Catalunya i, amb ella, la creixent deterioració de la seva situació?

– Tenint com “nord” l’optimització de Catalunya com un estat independent, amb un molt alt nivell de vida, de democràcia, de justícia social, de llibertat, de dignitat, d’identitat…  com avaluar els resultats? Quins vots són realment útils per aconseguir-ho? Quins són inútils? Quins perjudicials frenen i impedeixen que els catalans visquin com mereixen?

– Com afectaria als catalans el present i futur de les seves famílies, treballadors, empresaris, pensionistes, etc. la seva sanitat, educació, infraestructures, serveis socials, desenvolupament, sistema judicial o oportunitats de treball si aquests mateixos resultats es reproduïssin el 27-S?

– A la vista dels actuals resultats, quins vots haurien de canviar el 27-S de cara a la millor materialització dels objectius i valors de referència: democràcia real, justícia social, dignitat, identitat i benestar?

– Què convindrà més? Votar per ideologia, partidisme, fòbies i fílies, visió del “passat” o a curt termini, o votar per veritable decisió de crear i viure en un nou estat europeu, pròsper, just, digne? En quina situació és més factible optimitzar i gaudir d’aquests clars beneficis? En una Catalunya independent, o en una Catalunya progressivament dependent de l’estat espanyol? Es parla molt de justícia social, desigualtat o de l’atenció a les necessitats bàsiques de la població com temes d’interès prioritari. És coherent, possibilista, pensar que s’aconseguirà si se segueix depenent d’Espanya? No s’adonen que és precisament aquesta aspiració de justícia social, de benestar per a tots, la que justifica la independència de Catalunya?

– Quina incidència real tindran els resultats de les municipals en la vida present i futura dels catalans? Què hem d’aprendre de cara al 27-S?

– En definitiva, el 27-S votarem: futur o passat? Il·lusió o resignació? Llibertat o submissió? Benestar o explotació? Procés o reculada? Independència o més i pitjor dependència?

– Què decidirem el 27-S a la vista dels objectius bàsics i els resultats del 24-M?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

 

 

dignitat@hotmail.com                                                                  

Article anteriorLes catifes de Corpus, declarades “Element festiu tradicional d’interès nacional”
Article següentTiramisú
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.