La Garriga Digital

Solidaritat amb la vaga de personal tècnic Movistar

CUP la_Garriga_01

El col·lectiu de tècnics i tècniques de Movistar (Telefònica) va començar una vaga indefinida davant la intenció de l’empresa de rebaixar el preu del treball a les empreses subcontractistes en un moment en què aquestes persones ja es troben en una situació límit. El personal tècnic està obligat a treballar per subcontractes o a fer-se autònom, quan en realitat està efectuant les mateixes tasques que la (cada cop més escassa) plantilla de Movistar. Com a col·lectiu altament precaritzat percep salaris d’entre 500 i 800 € mensuals bruts per treballar unes 10 o 12 hores al dia, cosa que vol dir que després de pagar les seves cotitzacions, aquest salari no arriba als 500 €.

Tal i com afirmem en el nostre programa polític, ens comprometem a  “promoure unes contractacions públiques que evitin la precarietat i situacions injustificades de temporalitat en la contractació pública” (punt 48). Fent valer aquest compromís, emplacem l’Ajuntament de la Garriga, el qual té contractats els serveis de Movistar, a iniciar les accions necessàries per tal de contribuir a què aquesta empresa atengui les demandes legítimes del personal tècnic en situació de precarietat. Des de la CUP ens oferim a col·laborar amb l’Ajuntament i l’equip de govern en aquesta qüestió i a fer-ne el seguiment.

Els dos regidors que ha obtingut la CUP de la Garriga en les darreres eleccions municipals ja han signat el Manifest de les Escales. Animem la resta de grups polítics a fer el mateix, especialment els membres del nou govern, els quals disposen dels mecanismes per avançar en la resolució d’aquest conflicte laboral. 

Com vam anunciar en campanya, el compromís de la CUP és el de lluitar contra la precarietat laboral, així com contra les situacions que la generen.

Exit mobile version