Jornades culturals en memòria de Joan Hernandes i Oliveres

0
Jornades Joan_Hernandes-page-001

La Fundació Maurí de la Garriga, museu-arxiu, biblioteca i centre d’estudis, ha organitzat per als propers divendres 29 i dissabte 30 de maig unes jornades divulgatives centrades en el patrimoni arqueològic i arquitectònic, la música, la història i l’arxivística que Joan Hernandes i Oliveres (1940-2013) va conrear en vida.

La trajectòria de Joan Hernandes i Oliveres (la Garriga, 1940-2013)

Estudiós garriguenc enamorat del seu poble, va sentir durant la seva vida una vocació per a l’estudi i la divulgació de la història i del patrimoni garriguenc. Íntimament lligat a la Fundació Maurí, va organitzar multitud d’exposicions i conferències i va anar recopilant bona part de documents i material històric sota el nom d’arxiu de ‘Can Saraueta’, dipositat avui a la Fundació Maurí. Fou autor de diferents estudis i guies patrimonials del municipi. Després d’uns anys malalt que el van mantenir allunyat de la vida cultural de la Garriga, va morir l’any 2013. Aquest 2015, aprofitant que haguera complert 75 anys, la Fundació Maurí, amb la col·laboració de la seva família, li organitza un homenatge en el marc d’unes jornades culturals.

Les jornades culturals

L’acte d’homenatge començarà divendres a les 6 de la tarda amb la participació de varis patrons de la Fundació Maurí que glossaran i destacaran les virtuts de l’homenatjat en les tasques i empreses que dugueren a terme plegats a redós de la Fundació Maurí i al voltant de l’estudi i la divulgació del patrimoni garriguenc.

Com s’observa al programa d’actes, les jornades compten amb la participació de diferents persones vinculades al món cultura i de relleu intel·lectual com l’historiador i Mossèn Antoni Pladevall, l’advocat Josep Cruanyes, l’arqueòloga Margarida Genera, així com l’artista Joan Valls i Folch, lligat a la nova cançó. La Fundació Maurí ha previst cloure aquestes jornades amb un concert de cançons tradicionals catalanes amb la Coral Ariadna, cor al qual Joan Hernandes hi estigué fortament vinculat i en fou primer president.

Tots els actes se celebraran a la Casa Museu Fundació Maurí (C/ Cardedeu 17) excepte el concert de la coral Ariadna, que s’oferirà a la capella de les Germanes Franciscanes de la Immaculada Concepció (C/ Cardedeu 25).

Fundació Maurí

Article anteriorNous interrogants
Article següentEl nou Ajuntament, més compromès que mai amb la independència
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.