Clafotís (pastís de cireres)

0
167

La setmana passada fèiem un viatge gastronòmic per la Xina per parlar-vos de l’origen de la pasta wonton. Aquesta setmana, però, viatjarem una mica més a prop per a parlar-vos del clafotís, un pastís típic francès que té com a principal ingredient la cirera, aquesta fruita tan deliciosa i que ja podem trobar en els nostres mercats.

El clafotís és originari de la regió francesa de Llemosí i el seu nom prové de l’occità “clafotís” (del verb “clafir” que significa farcir). Els ingredients del pastís són ous, farina, mantega, sucre, llet o nata, vainilla i cireres.

 

Aquest pastís estava molt estès a tot França al segle XIX i encara avui dia són unes postres molt conegudes per tot el món. Es caracteritza per tenir una textura semi tova i hi ha qui diu que pot estar entre el flam i el púding. La forma clàssica d’elaborar-lo és amb cireres, tot i que també s’elabora amb altres fruites. En definitiva, unes postres senzilles, amb pocs elements i amb un resultat realment deliciós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.