Clafotís (pastís de cireres)

0
Clafotís

La setmana passada fèiem un viatge gastronòmic per la Xina per parlar-vos de l’origen de la pasta wonton. Aquesta setmana, però, viatjarem una mica més a prop per a parlar-vos del clafotís, un pastís típic francès que té com a principal ingredient la cirera, aquesta fruita tan deliciosa i que ja podem trobar en els nostres mercats.

El clafotís és originari de la regió francesa de Llemosí i el seu nom prové de l’occità “clafotís” (del verb “clafir” que significa farcir). Els ingredients del pastís són ous, farina, mantega, sucre, llet o nata, vainilla i cireres.

 

Aquest pastís estava molt estès a tot França al segle XIX i encara avui dia són unes postres molt conegudes per tot el món. Es caracteritza per tenir una textura semi tova i hi ha qui diu que pot estar entre el flam i el púding. La forma clàssica d’elaborar-lo és amb cireres, tot i que també s’elabora amb altres fruites. En definitiva, unes postres senzilles, amb pocs elements i amb un resultat realment deliciós.

Article anteriorLa CUP de la Garriga, compromesa amb la transparència
Article següentEls gegants tornen a la Garriga aquest 2015
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.